• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo nariui „tvarkiečiui“ Petrui Gražuliui nepavyko Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) įtikinti, kad ūkio ministro pernai gruodį priimtas įsakymas, pagal kurį bankrutuojančio banko „Snoras“ administratoriumi buvo paskirtas „Zolfo Cooper“ vyresnysis partneris Neilas Cooperis , neteisėtas.

REKLAMA
REKLAMA

LVAT išnagrinėjo norminę administracinę bylą pagal P. Gražulio prašymą ištirti Lietuvos Respublikos ūkio ministro įsakymo dalies atitiktį Valstybinės kalbos įstatymui, Įmonių bankroto įstatymui, konstituciniam teisinės valstybės principui bei Konstitucijai, nutarė bylą nutraukti, kadangi ginčijama ūkio ministro įsakymo dalis buvo pripažinta netekusi galios.

REKLAMA

P. Gražulis piktinosi, kad leidimas teikti bankroto administratoriaus paslaugas Lietuvoje asmenims, kurie visiškai nemoka valstybinės kalbos ir nėra gerai susipažinę su mūsų šalies įstatymais ir kitais teisės aktais, reglamentuojančiais bankroto procedūras, yra absurdiškas ir prieštarauja ne tik Konstitucijai, bet ir Įmonių bankroto ir Valstybinės kalbos įstatymų nuostatoms.

LVAT išplėstinė teisėjų kolegija pažymėjo, jog, nors prašymo ištirti norminio administracinio akto dalies teisėtumą padavimo bei jo priėmimo metu ginčijama nuostata galiojo, tačiau ūkio ministro minėtu įsakymu „Dėl Lietuvos Respublikos ūkio ministro 2011 m. balandžio 29 d. įsakymo “Dėl Restruktūrizavimo administratoriaus pažymėjimo išdavimo ir įmonių restruktūrizavimo administravimo paslaugas teikiančių asmenų sąrašo sudarymo taisyklių bei Teisės teikti įmonių bankroto administravimo paslaugas fiziniams bei juridiniams asmenims suteikimo taisyklių patvirtinimo„ pakeitimo“ pareiškėjo tam tikra apimtimi ginčijamas ūkio ministro 2011 m. balandžio 29 d. įsakymas „Dėl Restruktūrizavimo administratoriaus pažymėjimo išdavimo ir įmonių restruktūrizavimo administravimo paslaugas teikiančių asmenų sąrašo sudarymo taisyklių bei Teisės teikti įmonių bankroto administravimo paslaugas fiziniams ir juridiniams asmenims sutiekimo taisyklių patvirtinimo“ buvo pakeistas. Be kita ko, ginčijamas įsakymo punktas buvo pripažintas netekusiu galios.

REKLAMA
REKLAMA

„Atsižvelgdama į nurodytus argumentus ir vadovaudamasi teismo praktika LVAT išplėstinė teisėjų kolegija konstatavo, jog norminė administracinė byla pagal pareiškėjo abstraktų prašymą ištirti minėto įsakymo dalies, kuri vėlesniu ūkio ministro įsakymu buvo panaikinta ir šiuo nagrinėjamu atveju (nesprendžiant individualaus pobūdžio ginčo) nebeturi teisinės reikšmės, teisėtumą, nutarė norminę administracinę bylą pagal pareiškėjo prašymą nutraukti“, - konstatavo teismas.

N. Cooperis bankrutuojančio banko „Snoras“ administratoriaus pareigas eina nuo gruodžio 9-osios.

„Zolfo Cooper“ yra tarptautinė kompanija, kuri specializuojasi finansų sektoriaus restruktūrizavimo ir bankroto projektuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų