REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijos rinktinės saugas Andrea Pirlo ketvirtfinalio rungtynėse su Anglija pelnė retai bemušamą vienuolikos metrų baudinį buvusio čekoslovako Antonino Panenkos stliumi.

REKLAMA
REKLAMA

Mušdamas vienuolikos metrų baudinius, futbolininkas įsibėgėja, tačiau kamuolį į vartus pasiunčia labai nestipriai. Tokį smūgį futbolo istorijoje pirmą kartą atliko A. Panenka 1976 metų Europos futbolo čempionate. Tuomet Čekoslovakija finale 2-2 sužaidė su Vakarų Vokietija ir abi rinktinės mušė vienuolikos metrų baudinius. Baudinių loterijoje sėkmingesnė buvo Čekoslovakija, kuri ir laimėjo Europos čempionatą.

REKLAMA

A. Panenkos atliktas baudinys yra itin retas. Anglai tokį įvartį į savo vartus praleidžia jau antrą kartą per aštuonerius metus. 2004 metais Europos futbolo čempionato ketvirtfinalyje Anglija susigrūmė su Portugalija. Dvikovoje prireikė baudinių serijos ir vienuolikos metrų baudinių loterijoje įvartį A.Panenkos stiliumi pelnė portugalas Helderis Postiga.

Sekmadienio vakarą A.Pirlo britams dar kartą priminė, kad galima mušti ne stiprius, bet labai techniškus vienuolikos metrų baudinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų