• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekvadoras iškvietė savo ambasadorę iš Londono aptarti, ką daryti su „WikiLeaks“ įkūrėju Julianu Assange (Džuljanu Asandžu), kuris prašo prieglobsčio, pranešė „ABC News“.

REKLAMA
REKLAMA

Dž. Asandžas jau keturias naktis praleido Ekvadoro ambasadoje Londone, kur atėjo prašyti politinio prieglobsčio. Taip „WikiLeaks“ įkūrėjas bando išvengti ekstradicijos Švedijai, kur jis kaltinamas seksualiniais nusikaltimais. Dž. Asandžas baiminasi, kad Stokholmas jį išduos Vašingtonui, kuris gali jį apkaltinti JAV paslapčių išdavimu.

REKLAMA

Ekvadoro prezidentas Rafael Correa pranešė, kad iškvietė savo ambasadorę konsultacijoms, nes sprendimas dėl Dž. Asandžo yra labai svarbus. R. Korėja teigė, kad Ekvadoras šį klausimą svarstys atsargiai, atsakingai ir rimtai bei nepasiduos jokiam spaudimui.

Ekvadoro diplomatė Ana Alban trečiadienį buvo susitikusi su Didžiosios Britanijos valdžia. R. Korėja sakė, kad Didžiosios Britanijos vyriausybė labai mandagiai išdėstė savo požiūrį šiuo klausimu.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes į tai atsižvelgsime, bet galutinį sprendimą priims Ekvadoras“, - sakė R. Korėja.

Prezidentas pridūrė, kad Dž. Asandžas gali likti Ekvadoro ambasadoje, kol bus priimtas sprendimas dėl prieglobsčio suteikimo.

Naujienų agentūra „Reuters“ pranešė, kad jei „WikiLeaks“ įkūrėjas išeis iš Ekvadoro ambasados, Didžiosios Britanijos pareigūnai ketina jį suimti už lygtinio paleidimo sąlygų sulaužymą. „WikiLeaks“ atstovė, kuri buvo ambasadoje susitikusi su Dž. Asandžu, sakė, kad jei Ekvadoras nesuteiks jam prieglobsčio, jis yra pasirengęs būti suimtas. Bet Ekvadoras taip pat gali leisti Dž. Asandžui ambasadoje apsistoti neribotam laikui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų