REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kylančios ūkių vertės ir didėjanti paklausa centrinio Londono mažmeninės prekybos vietoms padėjo karalienei Elžbietai II sulaukti rekordinio pelno iš jos turimo nekilnojamojo turto, skelbia „The Financial Times“.

REKLAMA
REKLAMA

„Crown Estate“, įmonės valdančios karūnos žemę ir nuosavybę, kapitalo vertė pasiekė 8 mlrd. svarų sterlingų, tai 11 proc. daugiau nei pernai. Karalienės nekilnojamojo turto apyvarta pasirodė 10,4 proc. geriau už industrijos vidurkį.

REKLAMA

Į įmonės turtą įeina dideli Londono Regent gatvės ruožai ir 106 tūkst. hektarų dirbamos žemės.

„Mūsų super prestižinis turtas ir aktyvi turto vadyba yra šio stipraus finansinio pasirodymo ir atsparumo prieš nepatikimą rinką ramsčiai“, - sakė Alison Nimmo, „Crown Estate“ vadovė.

Prognozuojama, kad Karūnos žemės ūkio nekilnojamasis turtas atneš 19,5 proc. pelną. Žemės ūkis visoje JK pasirodė geriau nei praktiškai visos kitos JK nekilnojamojo turto rinkos dalys.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau didžiausią pelną karalienei atnešė jos pajūrio turtas, į kurį įeina 12 mylių jūros dugno ir tris didelius JK paplūdimio gabalus, kurie pasirodė geriausiai iš trijų pagrindinių įmonės dalių.

Augančios investicijos į vėjo jėgaines ir padidėjusi paklausa povandeninėms statybinių medžiagų iškasenoms, padėjo pakelti jūrų turto vertę 23,6 procentais.

Į nekilnojamojo turto portfelį, kuris priklauso monarchui jo valdymo metu, neįeina Bekingemo rūmai, Vindzoro pilis ar Balmoral rezidencija Škotijoje, kurie tiesiogiai priklauso karališkajai šeimai.

Karalienė neturi galios likviduoti turtą, priklausantį „Crown Estate“. Ji negali pirkti ar parduoti nuosavybės, bet gauna kuklią dalį įmonės pelno – 15 procentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų