REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turėti mažiau daiktų gali atrodyti labai bauginanti galimybė, kai pažvelgiame į savo perkrautus namus. Mes kimšte prikemšame lentynas ir spinteles įvairiausių daiktų, kad net patys nežinome, ką iš tiesų ten turime.

Turėti mažiau daiktų gali atrodyti labai bauginanti galimybė, kai pažvelgiame į savo perkrautus namus. Mes kimšte prikemšame lentynas ir spinteles įvairiausių daiktų, kad net patys nežinome, ką iš tiesų ten turime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau yra kelios puikios priežastys, dėl ko turėtumėme sumažinti nuosavybės kiekį ir paprasčiausiai turėti mažiau daiktų savo būstuose. Štai jums keletas „mažiau yra geriau“ privalumų.

REKLAMA

1.      JUDRUMAS

Galbūt netolimoje ateityje planuojate kraustytis? O gal šiuo metu studijuojate ir jums dažnai tenka keliauti? Šiuo atveju turėti mažiau daiktų reiškia, kad jums būtų lengviau transportuoti jūsų nuosavybę iš vienos vietos į kitą. Kam švaistyti laiką ir pinigus daiktų pervežimui, kurių jūs iš tiesų nenorite ir jie jums nereikalingi? Atsikratykite nereikalingų daiktų ir bus kur kas lengviau pakeisti gyvenamąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA

2.      TIKSLAS

Pripažinkite, kad dauguma mūsų daiktų, kuriuos turime namuose yra nereikalingi. Mes jų nenaudojame ir laikome tik dėl vienos priežasties: „O jeigu kada nors prireiks“. Daug praktiškiau namuose laikyti tik tuos daiktus, kuriuos mes iš tiesų naudojame ir mėgstame. Jei daiktas neturi prasmės jūsų gyvenime, tai kam juo užkrauti savo būstą?

3.      MINIMALIZMAS

Žodis minimalizmas gali sukelti tikrai nemalonių namų vaizdą. Ištarus šį žodį prieš akis iškyla namai, kurių sienos yra visiškai baltos, kuriuose trūksta jaukumo ir yra labai tuščia, o tai visai neatrodo nei patogu, nei praktiška. Tačiau tai nebūtinai turi reikšti blankią ir nuobodžią gyvenamąją vietą. Pasirinkimas turėti mažiau reiškia, kad jūsų namai bus išlaisvinti nuo sąmyšio, kuriuo daugelis žmonių yra apsupti ir netgi kamuojami kiekvieną dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4.      FINANSAI

Kas galėtų paneigti, kad pirkti mažiau yra tikrai finansiškai racionalu? Jeigu vengsite leisti pinigus daiktams, kurių jūs iš tiesų net nenorite, galėsite sutaupyti pinigų kam nors, kas yra jums kur kas reikšmingiau. Jei šiuo metu nežinote kam taupyti, paprasčiausiai galite atliekamus pinigus pasilaikyti ateičiai.

5.      KOKYBĖ TAI NE TAS PATS, KAS KIEKYBĖ

Stilistai dažnai pataria moterims geriau nusipirkti kelis geros kokybės drabužius, nei šimtus pigių ir nekokybiškų. Tą patį galime pritaikyti ir bendrajai mūsų nuosavybei. Palikite namuose vietos tik tiems daiktams, kurie tikrai yra jūsų mėgstami bei naudojami ir liaukitės tūnoti apsupti nenaudingų daiktų.

REKLAMA

6.      PASITENKINIMAS

Tikriausiai neabejodami galime pasakyti, kad tie žmonės, kurie turi viską, ko užsimano, nėra laimingesni už kitus. Laimei neturi įtakos įsigytų daiktų kiekis. Todėl nėra jokio tikslo užpildyti savo namus nereikalingais objektais. Iš tiesų, turėjimas mažiau daiktų, gali teigiamai įtakoti jūsų savijautą ir nuotaiką, nes taip sunadosite mažiau energijos ir pinigų.

7.      LENGVIAU SURASTI IEŠKOMĄ DAIKTĄ

Kiek kartų esate išvertusios visas spintas, ieškodamos daikto, kurio jum tikrai labai dabar reikia? Jeigu turėtumėte mažiau daiktų, būtų kur kas lengviau surasti tai, ko ieškote. Be to sutaupytumėte daug laiko.

REKLAMA

8.      APLINKA

Turėjimas mažiau nereikalingos nuosavybės taip pat reiškia milžinišką pagalbą mus supančiam pasauliui, ypač jei perkate mažiau naujų daiktų, kas parodo, kad sunaudojama mažiau išteklių jiems pagaminti. Kitas privalumas yra tai, kad jei pirksime mažiau, mažiau bus išmesta ir šiukšlių. Mažindami atliekų kiekį, mes tikrai demonstruojame pagirtiną elgesį, kuris galėtų tapti  geru pavyzdžiu kitiems.

Taigi, atsisakymas daugybės nereikalingų daiktų ir pastangos turėti jų kiek galima mažiau, gali pasirodyti itin sudėtinga ir netgi baugi veikla, kai esame nuo mažens pripratę kaupti visą nuosavybę. Tačiau yra tiek daug puikių priežasčių turėti mažiau, kad jūs iš tiesų turėtumėte kuo greičiau iš to išsivaduoti. Kalbant apie jus, kaip save apibūdintumėte, kai kalba nukrypsta apie nuosavybės kiekį –  esate minimalistas ar maksimalistas? O kuriuo norėtumėte būti labiau?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų