REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos vyriausybei atšaukus laivo, kuris, kaip manoma, į Siriją gabeno raketas ir sraigtasparnius, draudimą dabar jis grįžta į Rusiją, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiosios Britanijos laivų draudimo bendrovė „Standard Club“ pranešė nutraukusi visų Rusijos krovinių gabenimo bendrovės „Femco“ laivų draudimą, įskaitant krovininį laivą „Alaed“, kai laivas buvo apie 80 kilometrų nuo šiaurinės Škotijos pakrantės.

REKLAMA

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministras Williame'as Hague'as teigė, kad laivas grįžta į Rusijos uostą.

Rusijos ambasada Londone dar nekomentavo šios situacijos.

Didžioji Britanija ir JAV pareiškė susirūpinimą dėl Rusijos ginklų tiekimo Sirijai, kuriai Europos Sąjunga yra įvedusi ginklų embargą.

„Mes esame informuoti apie laivą, plukdantį rusų gamybos sraigtasparnius Sirijai, – teigiama britų Užsienio reikalų ministerijos pranešime. – Užsienio reikalų ministras aiškiai pasakė Rusijos užsienio reikalų ministrui Sergejui Lavrovui, kai jie buvo susitikę birželio 14 dieną, kad visi gynybos kroviniai į Siriją turi būti sustabdyti. Mes glaudžiai bendradarbiaujame su tarptautiniais partneriais, norėdami užtikrinti, kad darome viską, jog Sirijos režimui būtų užkirstas kelias žudyti civilius“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų