REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors tvirtinama, kad gegužės 17-ąją motinai perduota Drąsiaus Kedžio dukra jaučiais puikiai, dėl esamos situacijos abejones išreiškė ir Lietuvos pediatrų draugija. Neseniai Lietuvos pediatrų draugija išplatino oficialų kreipimąsi aukščiausiems šalies pareigūnams dėl Garliavos mergaitės sveikatos būklės, kai ši buvo perduota motinai Laimutei Stankūnaitei.

REKLAMA
REKLAMA

Pediatrų draugijos kreipimesi rašoma: „Praėjo mėnuo nuo teismo sprendimo įvykdymo ir mažametės perdavimo iš globėjos Neringos Venckienės motinai L. Stankūnaitei. Iki šiol nėra objektyvios informacijos apie vaiko sveikatos būklę po jos atžvilgiu 2012-05-17 galimai taikytos fizinės ir psichologinės prievartos. Prašau sudaryti sąlygas gauti išsamią ir patikrinamą informaciją apie pastarąjį mėnesį atliktų vaiko fizinės, psichinės sveikatos bei psichologinės būklės tyrimų rezultatus.“

REKLAMA

Šį kreipimąsi pasirašė profesorius, habilituotas daktaras Arūnas Valiulis – Lietuvos pediatrų draugijos valdybos pirmininkas ir Lietuvos vaikų sveikatos tarybos pirmininkas.

Balsas.lt primena, kad mergaitės perdavimo motinai, teisę dirbti su aukščiausio lygmens slapta informacija turinčios ir Seimo opozicijai bei valdančiajai daugumai atstovaujančios Seimo Pirmininkės pavaduotoja Virginija Baltraitienė ir Seimo narė Vilija Aleknaitė-Abramikienė apžiūrėjo vaiko ir mamos gyvenimo sąlygas, pabendravo su nepilnamete mergaite.

REKLAMA
REKLAMA

Apie valandą su Laimute Stankūnaite ir jos mažamete dukrele bendravusi Seimo narė Virginija Baltraitienė Balsas.lt patikino, kad mergaitė, visų nuostabai, jaučiasi puikiai, nors dar vakar patyrė turbūt didžiausią sukrėtimą gyvenime.

„Specialiai mergaitės nieko neklausinėjome. Ji pati bendravo su mumis. Iš pradžių įsijungė kompiuterį ir nuėjo žiūrėti kažkokio filmuko. Po to, vėl sugrįžo prie mūsų. Mažametė pasakojo, kad jai turi atvežti triušį, sakė, kokį vardą galvoja gyvūnėliui išrinkti.

Dar labiau įsidrąsinusi mergaitė rodė savo sportinius triukus. Padarė špagatą, teiravosi, ar mes su kita Seimo nare Vilija Aleknaite Abramikiene mokame taip padaryti“, – per pokalbį šypsojosi V. Baltraitienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot Seimo narės, kuri teigia niekada nereiškusi savo nuomonės dėl klausimų, susijusių su pedofilijos istorija, tiek L. Stankūnaitei, tiek jos dukrai, panašu, dabar yra gerai.

V. Baltraitienė pridūrė, kad per pokalbį su L. Stankūnaite atsiskleidė labai brandus jaunos moters požiūris: „Ji labai džiaugiasi, kad po tiek metų pagaliau gali būti su dukra. Moteris neliejo pykčio ant žmonių, kurie nenorėjo gražiuoju atiduoti mergaitės. L. Stankūnaitę džiugina, kad dukra ją šiltai priėmė. Motina bijojo pirmojo susitikimo. Bet jos kartu miegojo naktį. Ir vieną akimirką L. Stankūnaitė pajuto, kad dukra ja apkabino.“

REKLAMA

Seimo narė Balsas.lt pasakojo, kad L. Stankūnaitė su dukra gyvena trijų kambarių bute. „Su visais patogumais. Yra virtuvė, miegamasis, du kambariai, televizorius, kompiuteris. Yra galimybė išeiti į lauką. Sudarytos visos sąlygos normaliai gyventi“, – pabrėžė V. Baltraitienė.

Apie ateities planus L. Stankūnaitė daug nekalbėjo. Ji tik pasakė, kad praėjo para laiko, kai ji su dukryte. Visa kita – ateities klausimas. Dėl svarbių sprendimų ketinama tartis su specialistais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų