REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į viešumą iškyla vis daugiau gegužės 17-osios įvykių detalių ir tai, ką atsakingi pareigūnai neigė ir sakė esant įsiaudrinusios visuomenės pramanais, išplaukia į viešumą kaip nenuginčijami faktai, paremti vaizdo medžiaga.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalas Balsas.lt gavo vaizdo įrašą, kuriame matyti, kai iš Kedžių namų išėjusi antstolė iš šalia stovėjusios moters paima nedidelį, bet labai ryškų (raudonos ir geltonos spalvų) pledą ir stovėdama už pareigūnų nugarų skubiai jį paslepia, o tada išeina.

REKLAMA

Mergaitės globėja Neringa Venckienė ne kartą spaudai yra sakiusi, kad šturmo metu buvo bandyta pledą vaikui užmesti ant galvos, bet to padaryti pareigūnams nepavyko ir mergaitė išnešta be jo. Per Seimo laikinosios komisijos, sprendžiančios dėl teisėjos N. Venckienės teisinės neliečiamybės, posėdį parodymus davė pati N. Venckienė. Ji dar kartą prisiminė gegužės 17 dienos įvykius ir aplinkybes, kuriomis buvo paimta mergaitė. „Ar jums atrodo normalus veiksmas ant vaiko galvos mesti antklodę? Aš savo akimis mačiau, kad didelė tos antklodės dalis buvo raudonos spalvos, tada jos galva nulinko į šoną, o po kelių sekundžių L. Stankūnaitė ją išplėšė“, – pasakojo N. Venckienė.

REKLAMA
REKLAMA

Nemažiau šokiruoja ir kitos šių įvykių detalės: prieš antstolei patenkant į namą padarytame vaizdo įraše matyti, kaip minėta „koldrytę“ raudoname maišelyje atsineša Vaiko teisių tarnybos darbuotoja, o jos kolegė „pasipuošusi“ ilgomis, alkūnes siekiančiomis, liudininkų teigimu, medicininėmis pirštinėmis. Įdomu tai, kad ši moteris taip pat vilkėjo neperšaunamą liemenę, turint omenyje, kad ne visi pareigūnai ir kitų sričių specialistai, kurie dalyvavo operacijoje, buvo aprūpinti tokiomis saugumo priemonėmis, galima daryti prielaidą, kad šios moters vaidmuo šturmo metu buvo išskirtinai svarbus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Baltos pirštinės ir raudonas maišelis – kam štrumo metu jų reikėjo vaiko teisių specialistėms? (nuotr. Balsas.lt)Baltos pirštinės ir raudonas maišelis – kam štrumo metu jų reikėjo vaiko teisių specialistėms? (nuotr. Balsas.lt)

Viešumoje ne kartą buvo svarstymų, kad minėtos „kaldrytės“ prireikė norint apsvaiginti mergaitę psichotropinėmis medžiagomis, o pirštinių specialistei reikėjo norint apsisaugoti nuo tiesioginio fizinio kontakto su preparatais.

Naujienų portalui Balsas.lt pabandžius susisiekti su Vaiko teisių apsaugos kontroliere Edita Žiobiene ir pasidomėti apie konkrečias vaiko teisių apsaugos specialistų užduotis operacijos Garliavoje metu, to padaryti nepavyko, moteris nekėlė ragelio.

Vaizdo įraše (1.26–30 sekundės) aiškiai matyti, ką atsineša vaiko teisių specialistės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų