REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šeštadienį Vilniuje vyko akcija „Užkirsk Kubiliui kelią į Seimą“. Automobilių ir kitų transporto priemonių kolona važiavo iki Seimo per premjero Andriaus Kubiliaus rinkimų apygardą – Antakalnį.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 11.55) Šiuo metu akcijos dalyvių kolona juda Seimo link. Planuojama, kad pasiekus kelionės tikslą vairuotojai dar sustos bendrai nuotraukai. Prie akcijos prisijungė daugiau nei trisdešimt lengvųjų automobilių vairuotojų.

REKLAMA

(Papildyta 10.30) Akcijos organizatorius Gintaras Tamošiūnas, paklaustas, kaip vyksta akcija, sakė: „Šiuo metu rikiuojasi automobiliai, kol kas atvyko apie 20 vairuotojų, bet tikimės, kad akcijoje dalyvaus apie 40.“

Į klausimą, ar akcijos metu jos eigą stebės policijos pareigūnai, pašnekovas sakė: „Leidimą rengti akciją gavome, tad su policija sutarėm, kad galėsime paprašyti pagalbos, ištikus kokioms nors nenumatytoms aplinkybėms. Nesiruošiame sudaryti kamščių ar kokių kitų eismo kliūčių, tad ir laiką pasirinkome tokį, kai gatvės tuštesnės, juk tai simbolinė akcija.“

REKLAMA
REKLAMA

G. Tamošiūnas teigė nežinantis, ar premjeras apie šią iniciatyvą žino ir ar pavyks su juo susitikti šiandien: „Vyksta parlamentaro Justino Karoso laidotuvės, ten veikiausiai dalyvaus ir premjeras. Kaip jau minėjau, akcija – simbolinė, tad A. Kubilius veikiausiai apie ją sužinos. Tai signalas, kad ne visiems patinka jo darbai.“

„Kiekvienas politikas privalo prisiimti atsakomybę už savo netinkamai padarytus darbus ir neįvykdytus pažadus. A. Kubiliaus vadovaujamos vyriausybės laikotarpiu iš Lietuvos emigravo beveik 200 tūkst. gyventojų, padidėjo mokesčių našta gyventojams ir verslininkams. Likus pusei metų iki naujų Seimo rinkimų paskubomis „prastuminėjami“ Lietuvai svarbūs, bet neapskaičiuoti projektai. Todėl siūlau A. Kubiliui atsižvelgti į Lietuvos gyventojų neigiamą nuomonę jo atžvilgiu ir rinkimuose į Seimą nedalyvauti“, – sako Gintaras Tamošiūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Organizatoriai skelbia, kad akcijos internetiniame puslapyje jau užsiregistravo per 100 automobilių. 20 motociklų ir 30 dviračių.

Dalyviai rinksis birželio 9 dieną 10 valandą, 2-ojo Valakampių paplūdimio automobilio aikštelėje, o 11 val. kolona pajudės Seimo link šiuo maršrutu: Meškeriotojų, Svajonės, Vaidilutės, Lizdeikos, Antakalnio, Kosciuškos, T. Vrublevskio, Gedimino pr. ir Goštauto gatvėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų