• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Privalomas dešimtokų žinių patikrinimas didelių staigmenų nei pedagogams, nei moksleiviams nepateikė – rezultatai daugeliu atvejų panašūs, kokie ir buvo mokantis.

REKLAMA
REKLAMA

Dešimtokams ne naujiena pagrindinio ugdymo pasiekimų tikrinimas. Dauguma jų ir taip tikrindavosi žinias, o šiemet egzaminas tapo privalomas.

REKLAMA

Tik kitais metais

Panevėžio miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Akvilija Aleliūnienė sako, kad šiuo metu jau visi dešimtokai turėtų būti pasitikrinę žinias. Tiesa, kol kas informacijos apie tai, kad kas nors dėl nepateisinamos priežasties nebūtų atvykęs, neturima.

Vis dėlto, jei tokių atsirastų, jiems tektų laukti kitų metų – šiemet perlaikyti egzamino nebebūtų leidžiama.

Savivaldybės žiniomis, dešimtokų pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimas praėjo normaliai ir mokyklos jau žino rezultatus.

REKLAMA
REKLAMA

A. Aleliūnienės manymu, užduotys nebuvo sunkios, todėl neigiamų įvertinimų neturėtų būti. Pasak vyriausiosios specialistės, turėjo būti lengviau gauti teigiamą lietuvių kalbos įvertinimą, nes sumuojami rezultatai ir raštu, ir žodžiu. „Nulio negaus“, – mano ji.

Tačiau svarbiausia, kad būtų atėję. Šiemet kreipiamas dėmesys ne į balus, o į dalyvavimą. Pagrindinio ugdymo pasiekimų pažymėjimui gauti reikia būti teigiamais įvertinimais baigus pagrindinio ugdymo programą ir būti dalyvavus pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panašiai ir tikėjosi

„Žemynos“ pagrindinės mokyklos direktorius Romualdas Grilauskas džiaugėsi, kad egzamine dalyvavo visi mokyklos dešimtokai. Didelės staigmenos jiems nebuvo – ir taip beveik visi žinias tikrindavosi. Tiesa, yra ir neigiamų įvertinimų. Du moksleiviai gavo neigiamus matematikos įvertinimus, o lietuvių kalbos – trys. Pasak direktoriaus, dar nėra išvestų antrojo semestro ir metinių pažymių, tad jei jie bus teigiami – viskas gerai.

Pasak R. Grilausko, pasiekimų patikrinimo užduotys nebuvo sunkios. Gal tik vienas kitas skundėsi kai kuriomis matematikos užduotimis. Įvertinimai panašūs, kokių tikėtasi.

REKLAMA

„Maždaug atitinka, kaip mokėsi. Tokio atotrūkio, kad labai nepasisektų arba įvertinimas labai staigiai šoktelėtų į viršų, nebuvo“, – pastebi R. Grilauskas.

Panevėžio Senvagės pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Ligita Urbelienė sako, kad rezultatai patenkinami. Kažkokių stebuklų ir nesitikėta – šiek tiek yra neigiamų įvertinimų, yra gerų. Kitaip tariant, rezultatai labai įvairūs.

„Esame pagrindinė mokykla ir vaikų yra visokių“, – sako direktoriaus pavaduotoja.

Svarbiausia, kad ir šioje mokykloje žinias pasitikrino visi dešimtokai. Pasak pavaduotojos, koks įrašas bus pagrindinio ugdymo baigimo pažymėjime, didelės reikšmės neturi.

REKLAMA

„Svarbiausia, įsivertino žinias“, – konstatuoja L. Urbelienė.

Pavaduotoja juokavo, kad moksleiviai mėgsta vėluoti į pamokas, tačiau tikrintis žinių dešimtokai atėjo pasitempę, punktualiai.

Toks patikrinimas svarbus ne tik mokiniams ir jų tėvams, bet ir pedagogams. Vertinant rezultatus, matyti moksleivių žinių spragos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų