• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Va­kar Res­pub­li­ki­nės Šiau­lių li­go­ni­nės Mo­ters ir vai­ko kli­ni­kos Nau­ja­gi­mių ir nau­ja­gi­mių in­ten­sy­vio­sios te­ra­pi­jos sky­riaus me­di­kai vis dar ko­vo­jo dėl ant­ra­die­nio nak­tį iš Rad­vi­liš­kio li­go­ni­nės at­vež­tos nau­ja­gi­mės gy­vy­bės.

REKLAMA
REKLAMA

Po­li­ci­ja dėl įta­ria­mo tar­ny­bos pa­rei­gų neat­li­ki­mo, kai gim­dy­mo me­tu mi­rė 31 me­tų bai­so­ga­lie­tė Jur­gi­ta G., pra­dė­jo iki­teis­mi­nį ty­ri­mą.

REKLAMA

Būk­lė – kri­ti­nė

Mo­ters ir vai­ko kli­ni­kos Nau­ja­gi­mių ir nau­ja­gi­mių in­ten­sy­vio­sios te­ra­pi­jos sky­riaus ve­dė­ja gy­dy­to­ja neo­na­to­lo­gė Vir­gi­ni­ja Ged­vi­lie­nė va­kar sa­kė, jog vil­čių, kad pa­vyks iš­sau­go­ti ma­žy­lės gy­vy­bę, kol kas ne­dau­gė­ja.

Ma­žy­lės svei­ka­tos būk­lės va­kar ver­tin­ta vis dar kaip kri­ti­nė.

Mer­gai­tė po Ce­za­rio pjū­vio ope­ra­ci­jos gi­mė iš­ne­šio­ta, 38 nėš­tu­mo sa­vai­tę. Gi­mu­si ji svė­rė 3300 gra­mų.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas mįs­lė, ko­dėl per gim­dy­mą už­ge­so ma­žy­lės mo­ti­nos, bai­so­ga­lie­tės (Rad­vi­liš­kio ra­jo­nas) gy­ven­to­jos Jur­gi­tos G. gy­vy­bė. Me­di­kai ti­ki­na, kad vis­kas bu­vo pa­da­ry­ta tin­ka­mai. Mi­ru­sio­sios ar­ti­mie­ji to­kiais ti­ki­ni­mais abe­jo­ja.

Bus ieš­ko­ma tei­sy­bės

Šei­ma krei­pė­si į ne­prik­lau­so­mus teis­mo me­di­ci­nos eks­per­tus, pra­šy­da­ma tiks­liai įvar­dy­ti 31-erių Jur­gi­tos G. mir­ties prie­žas­tį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar­ti­mie­ji įta­ria, kad me­di­kai vil­ki­no Ce­za­rio pjū­vio ope­ra­ci­ją, to­dėl mo­ti­nos iš­gel­bė­ti ne­be­pa­vy­ko, o mer­gy­tė gi­mė smar­kiai pri­du­su­si.

Taip pat kreip­ta­si į Rad­vi­liš­kio ra­jo­no po­li­ci­ją. Čia dėl ga­li­mo tar­ny­bos pa­rei­gų neat­li­ki­mo iš­kel­ta bau­džia­mo­ji by­la.

Di­rek­to­rė klai­dų neįž­vel­gia

Rad­vi­liš­kio li­go­ni­nės di­rek­to­rė Da­nu­tė Po­ve­laus­kie­nė sa­ko per­žiū­rė­ju­si vi­sus me­di­ci­nos kor­te­lės įra­šus ir jo­kių me­di­kų klai­dų neįž­vel­gu­si. Ga­li­mas mir­ties ap­lin­ky­bes, kol ne­gau­tos eks­per­tų iš­va­dos, me­di­kė ko­men­tuo­ti at­si­sa­kė.

REKLAMA

Rad­vi­liš­kio li­go­ni­nės di­rek­to­rė įsi­ti­ki­nu­si, kad Ce­za­rio pjū­vio ope­ra­ci­ja bu­vo at­lik­ta lai­ku ir tin­ka­mai – ji gim­dy­me da­ly­va­vu­sių gy­dy­to­jų kom­pe­ten­ci­ja nea­be­jo­jan­ti.

Ta­čiau mi­ru­sios mo­ters ar­ti­mie­siems to­kie gy­dy­to­jos ti­ki­ni­mai neat­ro­do nuo­šir­dūs. Jie įsi­ti­ki­nę, kad kal­tę dėl pui­kiai be­si­jau­tu­sios nėš­čio­sios mir­ties tu­ri pri­siim­ti bū­tent me­di­kai.

Jur­gi­ta G. gim­dy­ti į Rad­vi­liš­kio li­go­ni­nę at­vy­ko pir­ma­die­nio ry­tą. Mo­te­riai jau bu­vo pra­si­dė­jęs gim­dy­mas – nu­bė­gę vai­siaus van­de­nys.

Anot mo­ters ar­ti­mų­jų, gim­dy­vė jau­tė­si pui­kiai. Ge­rai ji jau­tė­si ir va­ka­re iš­ve­ža­ma į ope­ra­ci­nę. Ta­čiau gim­dy­mo me­tu mo­ters gy­vy­bė už­ge­so. Per Ce­za­rio pjū­vio ope­ra­ci­ją me­di­kams pa­vy­ko iš­gel­bė­ti tik mer­gy­tę.

Edita KARKLELIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų