REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas iš pagrindinių Kinijos disidentų, kuris buvo įkalintas po 1989 metų Tiananmenio aikštės Pekine protestų už demokratiją, mirė keistomis aplinkybėmis, informuoja BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Kinijos pareigūnai pranešė, kad Li Wangyangas, kuris prieš metus buvo paleistas iš kalėjimo, pasikorė ligoninėje, kur gydėsi diabetą ir širdies ligą.

REKLAMA

Li Vangjango svainis tuo abejoja ir sakė, kad buvo neseniai susitikęs su disidentu ir visai neatrodė, kad šis ketintų nusižudyti. Pasak svainio, pareigūnai be šeimos sutikimo išsivežė Li Vangjango kūną. Svainis nenorėjo daugiau nieko sakyti, nes baiminosi, kad valdžia gali klausytis jo telefono pokalbių.

Kinijos žmogaus teisių centras taip pat teigia, kad disidentas mirė neįprastomis aplinkybėmis. Pasak Honkonge įsikūrusio centro, negalima atmesti, kad disidentą stebėję apsaugos darbuotojai jį kankino ir vėliau imitavo savižudybę.

Darbininkų teisių aktyvistas Li Vangjangas už savo vaidmenį protestuose 1989 metais buvo nuteistas 13 metų kalėti. 2001 metais jis išėjo į laisvę, bet buvo dar 10 metų įkalintas už „ardomosios veiklos kurstymą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų