REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį prieš vidurdienį Simono Daukanto aikštėje būriavosi grupė žmonių. Vėliau jie patraukė prie Vyriausybės ir Seimo.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 13.10) Akcija baigėsi. Prie Seimo užrašę žodį „Tiesos“ žmonės pradėjo skirstytis. Akcijoje dalyvavusi menininkė Elvyra Žebartavičiūtė sakė, kad dalyvavo čia todėl, jog prie Seimo buvo ir 1991 m. sausį. „Dabar taip pat atėjau prie Seimo, nes mūsų valstybėje nebeliko teisingumo“, – teigė ji.

REKLAMA

Pasak pareigūnų akcijoje dalyvavo kelios dešimtys žmonių, incidentų neužfiksuota.

(Papildyta 12.52) Akcijos dalyviai eina Seimo link. Ten sutelkta papildoma pareigūnų grupė. Prospekte taip pat nemažai policijos su filmavimo kameromis.

(Papildyta 12.33) Žmonių minia patraukė Seimo link.

Pasak A. Matulevičiaus, „idėja surengti tokią akciją gimė spontaniškai, ją pasiūlė dailininkas Umbrasas“.

Buvo matyti plakatai, kuriuose reikalaujama teisingumo. Žmones stebėjo pareigūnai. Pasak jų, renginys su savivaldybe nebuvo derintas.

REKLAMA
REKLAMA

Po kurio laiko entuziastai patraukė Gedimino prospektu. Vidurdienį prie Vyriausybės jie kreidelėmis ketina užrašyti žodį TIE–SOS.

Anot vieno akcijos iniciatorių – judėjimo „Už teisingumą“ atstovo Dariaus Kuolio, taip prezidentės metinio pranešimo išvakarėse valdžiai norima priminti apie piliečių tiesos siekius.

Prie Vyriausybės akcijos dalyviai yra ne vieni. Protestuoja ir viešojo transporto profesinių susivienijimų atstovai, kurie reikalauja pastebėti jų problemas, nebemažinti algų, įvesti PVM lengvatą viešojo transporto bilietams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Akcijos dalyviai kreidelėmis rašo žodį „Tiesos“, juos stebi pareigūnai.

Viena rašančių yra prisisegusi Sausio 13–osios medalį.

Erika Turonienė sakė, kad medaliu pasipuošė todėl, kad „gali būti sulaikyta pareigūnų, kaip kad vakar buvo sulaikyti žmonės Kaune“.

Tai jau ne pirmoji tokio pobūdžio akcija. Balsas.lt žiniomis, išvakarėse (birželio 5–ąją) Kaune policija sulaukė keletą žmonių, kurie kreidelėmis ant asfalto norėjo užrašyti žodį „Tiesos“.

Taip pat skaitykite:

Policija uolesnė už miliciją

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų