REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siūloma sudaryti palankesnes sąlygas nustatant referendumo vykdymo datą.

Tai numatančią Referendumo įstatymo pataisą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo Krikščionių partijos frakcijos seniūnas Vidmantas Žiemelis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis siūlo įteisinti, kad referendumo vykdymo data būtų skiriama ne vėliau kaip po 3 mėnesių ir ne anksčiau kaip po 2 mėnesių nuo Seimo nutarimo dėl referendumo paskelbimo priėmimo dienos, „kai referendumas skelbiamas įgyvendinant piliečių reikalavimą, arba nuo nutarimo įsigaliojimo dienos, kai referendumas skelbiamas įgyvendinant Seimo narių grupės iniciatyvą“.

REKLAMA

Pagal šiuo metu galiojančią Referendumo įstatymo redakciją, referendumo vykdymo data skiriama ne vėliau kaip po 3 mėnesių ir ne anksčiau kaip po 2 mėnesių nuo Seimo nutarimo dėl referendumo paskelbimo priėmimo dienos.

„Todėl, norint atsiklausti Tautos nuomonės, bet kartu ir siekiant taupyti valstybės biudžeto lėšas (referendumo organizavimas ir vykdymas valstybei kainuoja milijonus litų), būtų tikslinga jo vykdymo datą susieti su kitais šalyje vykstančiais rinkimais (pavyzdžiui, savivaldybių tarybų, Seimo ar Prezidento rinkimais) ar kitais svarbiais įvykiais. Vadovaujantis aukščiau minėta įstatymo nuostata, tai padaryti ne visada pavyksta dėl griežtos Referendumo įstatymo 15 straipsnio 2 dalies nuostatos formuluotės“, - sako projekto iniciatorius Seimo narys V. Žiemelis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų