REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mokytojai, vaikų globos namų auklėtojai, socialinio darbuotojo padėjėjai, norintys stoti į laipsnio nesuteikiančias pedagogines studijas ar į laipsnį suteikiančias socialinės pedagogikos studijas, jau gali teikti paraiškas Ugdymo plėtotės centrui. Paraiškos priimamos iki birželio 15 d. Studijos bus finansuojamos ES lėšomis – atrinktiems kandidatams už mokslą  mokėti nereikės.

REKLAMA
REKLAMA

Pedagogo kvalifikaciją numatoma suteikti 200 asmenų, apie 50 vaikų globos namuose dirbančių žmonių turės galimybę įgyti socialinio pedagogo kvalifikaciją.

REKLAMA

Mokytojai, neįgiję pedagogo kvalifikacijos ir ketinantys dalyvauti atrankoje į pedagogines studijas, privalo turėti aukštąjį ar jam prilygintą išsilavinimą. Taip pat turi būti dirbantys mokykloje ir paraiškoje aiškiai suformuluoti pagrindinius savo darbo motyvus. Jeigu kandidatų bus daugiau negu nustatyta kvotoje, vertinimo komisija pirmenybę teiks mokytojams, dirbantiems mokykloje, kuri yra gyvenvietėje su mažiau kaip 3 tūkst. gyventojų, taip pat tiems, kurie turi iki 5 metų pedagoginio darbo stažą.

REKLAMA
REKLAMA

Norintieji studijuoti socialinę pedagogiką ir tapti kvalifikuotais socialiniais pedagogais taip pat privalo turėti aukštąjį ar jam prilygintą išsilavinimą, ne mažesnį kaip 3 metai darbo stažą vaikų globos namuose einant vaikų auklėtojo, jo padėjėjo, socialinio pedagogo, socialinio darbuotojo arba jo padėjėjo pareigas.

Vertinimo komisija pirmenybę teiks tiems, kurie vaikų globos namuose dirba socialiniais pedagogais arba socialiniais darbuotojais.

Švietimo įstatyme nustatyta, kad pagal ikimokyklinio, priešmokyklinio, bendrojo ugdymo  programas gali dirbti pedagogai ir asmenys, turintieji specialųjį vidurinį, aukštesnįjį arba aukštąjį išsilavinimą, pedagogo kvalifikaciją pastarieji turi įgyti per dvejus metus nuo darbo mokytoju pradžios.

Projektą „Pedagogų kvalifikacijos tobulinimo ir perkvalifikavimo sistemos plėtra (II etapas)“ vykdo Ugdymo plėtotės centras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų