REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiuo metu Skandinavijos šalyse ir Estijoje „Nissan Leaf“ modeliais prekiauja apie 20 prekybos atstovybių, tačiau jų skaičius didės. Prekybos atstovybių tinklas nuolat plečiamas, o „Nissan“ išsikėlė ambicingą tikslą – iki 2012 biudžetinių metų pabaigos išplėsti „Leaf“ prekybą, įtraukiant apie 200 „Nissan“ prekybos atstovybių Skandinavijos šalyse ir Estijoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi „Nissan“ didina „Leaf“ gamybos apimtis, reikės plėsti mūsų elektromobilių tinklą. Norint tapti „Leaf“ prekybos atstovu, reikia baigti papildomus techninius ir pardavimo mokymo kursus, šiam tikslui taip pat būtinos tam tikros investicijos, susijusios, pavyzdžiui, su įrankiais ir įkrovikliais“, – teigia „Nissan Nordic Europe“ Komunikacijos skyriaus direktorė Taina Erkkilä.

REKLAMA

„Leaf“ itin palankiai buvo sutiktas Šiaurės Europos šalyse. Balandžio mėnesį laimingajam pirkėjui Norvegijoje „Nissan“ pardavė 1000-ąjį „Leaf“ modelį, kai nuo „Leaf“ prekybos pradžios šioje šalyje buvo praėję tik 6 mėnesiai. Pradėjusi prekybą ir Suomijoje bei Estijoje kompanija tikisi sulaukti teigiamų rezultatų ir kitose Skandinavijos šalyse.

Didėjant užsakymų skaičiui kartu nuolat plečiamas ir įkrovimo stotelių tinklas. Visoje Norvegijoje jau įrengta keletas tūkstančių viešųjų įkrovimo stotelių. Danija yra ypač pažengusi į priekį kurdama greitojo įkrovimo stoteles: visi pagrindiniai šalies keliai ir miestai susieti su „Nissan“ vietos partnerio – elektromobilių operatoriaus „ChoosEV“ greitojo įkrovimo tinklu.

REKLAMA
REKLAMA

Estija taip pat daug investuoja į infrastruktūrą. Šiuo metu tiesiamas greitojo įkrovimo tinklas, kuris iki šių metų spalio mėnesio nusidrieks per visą šalį. Be to, 2012 m. pavasarį ir vasarą Suomijoje, Švedijoje bei Norvegijoje bus įgyvendinta gana daug įvairių su elektromobiliais susijusių iniciatyvų.

„Nissan“ iškėlus „Leaf“ gamybą iš Japonijos į Europą bei JAV, Skandinavijos šalyse gerokai padidės šių modelių skaičius. „Elektromobilių „Leaf“ gamyba prasidės 2013 m. pradžioje Nissan Sanderlando gamykloje Didžiojoje Britanijoje. Mūsų tikslas – parengti visą „Leaf“ prekybos atstovybių tinklą dar prieš gamybos pradžią“, – teigia Taina Erkkilä.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų