• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Po kontrolinių rungtynių su Rusija mintimis su LFF.lt pasidalino Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris, komandos gynėjas Tomas Mikuckis, puolėjas Andrius Velička, nacionalinėje komandoje debiutavęs gynėjas Egidijus Vaitkūnas ir ekipos draugų žaidimą tribūnoje stebėjęs rezultatyviausias rinktinės žaidėjas Tomas Danilevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Vyr. treneris Csaba Laszlo:

"Pasiekėme gerą rezultatą prieš komandą, kuri žais Europos čempionate ir šiandien rungtyniavo savo pagrindine sudėtimi, su visomis žvaigždėmis. Manau, kad rusai buvo pakankamai motyvuoti šioms rungtynėms, tačiau mūsų žaidėjai parodė, kad laikydamiesi disciplinos gali sėkmingai kovoti ir siekti teigiamų rezultatų prieš bet ką.

REKLAMA

Man labai patiko, kad komanda - išskyrus pirmąsias dešimt minučių - žaidė taip, kaip planavome treniruotėse. Turėjome kelias geras progas ir dėl to labai džiaugiuosi. Kėliau tikslą ne vien gintis, bet ir esant galimybei kurti pavojingas atakas prie varžovų vartų.

Antrajame kėlinyje abi komandos atliko keitimų. Stengėmės suteikti šansą ir atsarginiams žaidėjams, kurie gerai atliko savo darbą. Po pertraukos turėjome daugiau progų nei varžovai ir neretai parodydavome tikrai gerą kombinacinį futbolą pradedant nuo gynybos. Atakos buvo išbaigtos ir tai labai svarbu, tą akcentavau žaidėjams.

REKLAMA
REKLAMA

Tik šiek tiek apmaudu tik dėl to, kad neišnaudojome susikurtų progų. Tarptautiniame lygmenyje tokius šansus būtina realizuoti - jei susikuri tris, reikia įmušti pora įvarčių. Reikės ateityje pasistengti pataisyti šį žaidimo aspektą. Taip pat turime būti agresyvesni vienas prieš vieną ir šaltakraujiškiau kontroliuoti kamuolį."

Gynėjas Tomas Mikuckis:

"Džiaugiamės lygiosiomis, žaidėme su gera komanda. Bet galėjome ir laimėti, tikrai buvo progų. Gaila, kad neįmušėme įvarčio. Rusijos rinktinė tikrai nieko įspūdingo nepademonstravo. Jie daugiau kontroliavo kamuolį, mums aikštės viduryje buvo sunku juos sulaikyti. Bet iš to nieko pavojingesnio jie nesukūrė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mūsų progos buvo geresnės. Turėjome apie penkis šansus, kurie galėjo ir turėjo baigtis įvarčiu. Todėl šiek tiek apmaudu, kad nenubaudėme varžovų."

Puolėjas Andrius Velička:

"Rungtynės buvo sunkios. Žaidėme prieš tikrai pajėgų varžovą, kuris rengiasi Europos čempionatui. Nepralaimėjome ir tai neblogas rezultatas. Galėjome ir laimėti, tačiau pasikartojo tradicinė mūsų problema - progų realizacija. Turėjome keletą tikrai gerų progų. Bet svarbiausia, kad nepraleidome įvarčio. Galbūt įmušime kitą kartą.

REKLAMA

Prieš rungtynes treneris daug aiškino, visi žaidėjai žinojo savo pozicijas, kas ką turi daryti aikštėje. Manau, kad tai tikrai svarbu.

Sugrįžęs į rinktinę jaučiuosi puikiai. Esu labai laimingas, kad treneris pasitikėjo manimi. Tikiuosi, kad jo nenuvyliau. Pabūti rinktinės kapitonu antrajame kėlinyje buvo ypatingas jausmas. Tai tokia galimybė, kuri gali ir nebepasitaikyti."

Gynėjas Egidijus Vaitkūnas:

„Prieš rungtynes tikėjausi, kad bus sudėtingiau. Vis tik Rusijos rinktinė ruošiasi Europos čempionatui. Bet nebuvo taip sunku. Pamatėme, kad galime su jais žaisti ir kovoti. Visa komanda sužaidė gerai. Netgi turėjome daugiau progų pasižymėti. Galėjome ir turėjome laimėti. Debiutuoti nacionalinėje rinktinėje malonu, tik norėjosi žaisti daugiau. Psichologiškai buvo lengviau todėl, kad jau žaidžiau už „B„ rinktinę.“

REKLAMA

Kapitonas Tomas Danilevičius:

"Vyrai tikrai gerai kovėsi aikštės viduryje. Rungtynės buvo neblogo lygio, matėsi didelis noras laimėti. Ypač antrajame kėlinyje turėjome gerų progų įmušti, tik šiek tiek nepasisekė. Įspūdis labai pozityvus. Gaila, kad pats dalyvauti negalėjau. Tikiuosi, kad kitai stovyklai būsiu pasiruošęs.

Šį kartą su mielu noru atvažiavau pažiūrėti komandos. Rinktinėje žaidžiu daugelį metų, norėjau susitikti su senais draugais ir bendražygiais, taip pat susipažinti su nauju rinktinės treneriu. Matau, kad jis rodo didelį norą ir užsivedimą, atsiduoda savo darbui šimtu procentų. Tai labai gerai."

TAIP PAT SKAITYKITE:

Rusijos rinktinės puolėjas: lietuviai neleido mums žaisti futbolą

Lietuvos futbolo rinktinė atsilaikė prieš EURO 2012 besiruošiančią Rusiją

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų