• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos krepšinio rinktinės nariai, rėmėjai ir žiniasklaidos atstovai antradienį Vilniuje pirmieji pamatė filmo „Mes už Lietuvą!“ premjerą. Gegužės 31 dieną visuose šalies kino teatruose pasirodysianti dokumentinė juosta apie Lietuvos krepšinio rinktinės užkulisius pirmiesiems žiūrovams paliko itin gerą įspūdį.

REKLAMA
REKLAMA

Nesurežisuoti unikalūs kadrai iš drabužinės, atviri krepšininkų pokalbiai apie nematomą rinktinės pusę, sirgalius ir mylimiausią darbą – krepšinį. Iš taip arti Lietuvos rinktinės dar niekas nematė.

REKLAMA

„Gerą įspūdį paliko. Užveda. Išeini ir viduje viskas virpa. Pačių geriausių žodžių nusipelno filmo kūrėjai. Galima tik įsivaizduoti, kiek čia darbo įdėta filmuojant, montuojant ir pats pateikimas... Aukščiausias balas, tikrai“, - po premjeros kalbėjo Lietuvos rinktinės sirgalių vadu vadinamas Tomas Balaišis Sėkla.

– Matėme filme ir sirgalių...

– Šis filmas buvo pirmiausiai apie krepšininkus, o po to apie kitus. Reikia koncentruotis į krepšininkus, kurie žaidžia ir teikia mums visiems malonumą savo pergalėmis. Pralaimėjimai? Kartais jų būna. Toks sportas ir nereikia jų sureikšminti. Manau, kad iš pralaimėjimo Europos čempionato ketvirtfinalyje buvo išspausta maksimali nauda siekiant pergalių ateityje. Tai labai gerai matyti šiame filme. Patarčiau visiems, kam rūpi krepšinis, pažiūrėti.

REKLAMA
REKLAMA

– Kas sužinojote nauja, ko galbūt anksčiau nežinotoje, kalbant apie rinktinės užkulisius?

– Turiu informacijos daugiau nei eilinis skaitytojas ar žiūrovas, tai kažko naujo nepamačiau. Man įdomi buvo visuma. Detalių buvo daug, kurių nežinojau, bet kalbant apie visumą – nemeluosiu.

– Kas įstrigo?

Europos čempionato ketvirtfinalio pralaimėjimo pateikimas. Nereikia nuleisti rankų. Tai galioja ir krepšininkams, ir sirgaliams. Kai komanda pralaimi, patys matote, sirgalių ateina mažiau. Skaičiai per ketvirtfinalį ir po jo skiriasi dramatiškai. Tai signalas visiems tiems žmonėms. K. Kemzūra sugebėjo puikiai motyvuoti komandą – tai ne pasaulio pabaiga ir yra dėl ko kovoti. Turime palaikyti rinktinę kad ir kas nutiktų. To palaikymo labiausiai jai ir reikia, kai nesiseka ir sunkiausia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Galbūt sirgaliai turi sukaupę unikalių kadrų ir kada išleis filmą apie rinktinės palaikymą?

– Tikrai neaudžiame tos minties. Medžiagos yra daug nuo pat Europos čempionato Švedijoje. Galbūt kas nors tuo susidomės ir pasikapstys. Manau, kad filmai turi būti tokie kaip „Mes už... Lietuvą“. Mūsų vidinis gyvenimas tegu lieka mums. Jis nebus tiek įdomus kitiems.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų