• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekvadoras - tai Pietų Amerikos valstybė, garsėjanti kultūrinėmis ir istorinėmis vietovėmis, natūraliais gamtos stebuklais bei peizažais, atogrąžų miškais ir apledėjusiais ugnikalniais. Nesvarbu ar lankysite unikaliausius architektūrinius pastatus ar laiką leisite gamtoje, įspūdžiai išliks ilgam. Siūlome susipažinti su kelionių tinklalapio touropia.com sudarytų populiariausių lankytinų vietų dešimtuku Ekvadore.

REKLAMA
REKLAMA

10. La Compañía, Kitas

La Compañía, Kitas (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)La Compañía, Kitas (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Įsikūrusi pačioje Ekvadoro sostinės, Kito, centre, bažnyčia “La Iglesia de la Compañía de Jesús" yra turbūt garsiausia šalies katedra. Ši barokinio stiliaus bažnyčia buvo pastatyta 1600-ųjų metų pradžioje. Dideli aukso puošybos elementai centrinėje bažnyčios navoje užima kvapą kiekvienam čia užsukusiam.

REKLAMA

9. Kotopaksis

Kotopaksis (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Kotopaksis (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Kotopaksis yra antra aukščiausia Ekvadoro viršukalnė, iškilusi net 5 897 metrus virš jūros lygio. Nepaisant to, kad ugnikalnis yra ties pusiauju, šlaituose virš 5000 m aukščio prasideda ledynai. Tai vienas aukščiausių aktyvių ugnikalnių pasaulyje. Nuo 1738 m. ugnikalnis išsiveržė 50 kartų. Didžiausias išsiveržimas užfiksuotas 1877 metais – jo metu ištirpo ugnikalnio šlaituose esantys ledynai, dėl to susidariusios nuošliaužos visiškai sunaikino Latakungos miestą.

REKLAMA
REKLAMA

8. Velnio nosis

Velnio nosis (Nariz del Diablo) (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Velnio nosis (Nariz del Diablo) (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Viena didžiausių Ekvadoro turistinių įdomybių yra išvyka traukiniu, kurio geležinkelis vinguriuoja Velnio nosimi (Nariz del Diablo). 1899 metais pradėtas statyti ir Velnio nosimi vingiuojantis geležinkelis, funkcionuoja ir šiandien, bei jungia Riobambos miestą su Alausi, kuri yra 2607m aukštyje. Kai kur staigūs geležinkelio posūkiai pasiekia net 1000 m aukštį. Vietiniai gyventojai bilietus siūlo pirkti naktį, nes dieną čia neišvengsite ilgų eilių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Baños

Baños (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Baños (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Nedidelis Baños miestelis, įsikūręs aktyvaus ugnikalnio Tungurahua papėdėje, yra svarbus šalies turistinis centras. Netoliese įsikūręs Ljanganateso nacionalinis parkas, pasižymintis krioklių gausa ir vaizdingomis kalnų panoramomis. Mieste yra Agva Santos Mergelės katedra su paminklu Mergelei Marijai, kuri, kaip tikima, buvo pasirodžiusi šalia krioklio. Kriokliai, besileidžiantys tūkstančius metrų žemyn, gilūs upės tarpekliai ir džiunglės vilioja keliautojus iš viso pasaulio.

REKLAMA

6. Tena

Tena (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Tena (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Tena miestelis, atogrąžų miško regione, dar vienas svarbus turistinis centras. Čia rengiami žygiai į Amazonės džiungles, po ugnikalnius bei kelionės kalnų upėmis. Šį miestelį kadaise įkūrė misionieriai, kuriems padėjo išgyventi cinamono pramonė. Nuotykių entuziastai Teną įvardija kaip geriausią pasaulio vietą plaukiojimams plaustais ir baidarėmis.

5. Montañita

Montañita (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Montañita (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Ekvadoro pietinė pakrantė gali pasigirti vaizdingomis krantinėmis ir garsiausiais pajūrio kurortais, įskaitant ir Montañita. Montañita anksčiau tebuvo žvejybinis kaimas, kol tarptautinė banglenčių sporto bendruomenė neatrado šiam sportui idealiai tinkančių sąlygų. Dabar čia galima pasimėgauti ne tik vandens pramogomis, bet ir naktiniu miesto gyvenimu.

REKLAMA

4. Catedral Nueva, Kuenka

Catedral Nueva, Kuenka (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Catedral Nueva, Kuenka (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Kolonijinis Kuenkos miestas yra trečias pagal didumą visame Ekvadore. Naujoji Katedra arba „Catedral Nueva“ - ryškiausias šio miesto statinys ir geriausias orientyras. Bažnyčios statybos buvo pradėtos 1800-aisiais ir truko bemaž šimtmetį.

3. Otavalo turgus

Otavalo turgus (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Otavalo turgus (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Dar viena daugeliui turistų malonumą suteikianti veikla- vaikštinėjimas po Otavalo miesto turgus. Čia galimi įsigyti vietinių gyventojų bei amatininkų rankų darbo meno šedevrų. Ne nuostabu, kad Otavalos gyventojai garsėja kaip vieni kruopščiausių ir stropiausių. Kiekvieną šeštadienį Plaza de Ponchos mieste vyksta dideli papuošalų, medienos ir akmens dirbinių, bei austų drabužių išpardavimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. San Francisko Bažnyčia, Kitas

San Francisko Bažnyčia, Kitas (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)San Francisko Bažnyčia, Kitas (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

San Francisko bažnyčioje, Iglesia y Monesterio de San Francisco, įsikūrusioje Kito senamiestyje, saugomas ne vienas įspūdingas šedevras, tarp jų ir Šv. Mergelės skulptūra. Bažnyčios statybos buvo pradėtos 1550-aisiais, buvusioje valdovo Atahualpa rūmų vietoje. San Francisko bažnyčiai priklauso greta esantis muziejus ir ji laikoma viena svarbiausių kultūrinių centrų visoje Lotynų Amerikoje.

1. Galapagų salos

Galapagų salos (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)Galapagų salos (nuotr. Flickr.com) (nuotr. Gamintojo)

Galapagų salos – tai Ekvadorui priklausantis salynas, nuo Pietų Amerikos žemyno nutolęs apie 1000 km į vakarus. Salyną sudaro 16 didesnių ir daugybė mažyčių salelių. Vulkaninės kilmės salose yra veikiančių ugnikalnių. Galapagų salos garsėja išskirtine gyvūnija. Jau nuo XVIII a. čia vykdavo mokslininkai ir keliautojai tyrinėti salų fauną. Galapagų salose aptikta daugybė endeminių gyvūnų ir augalų rūšių – tokių, kurių niekur kitur pasaulyje nėra. Turistai turi galimybę iš arti pasigrožėti milžiniškais sausumos vėžliais, jūros liūtais, pingvinais, jūrinėmis iguanomis ir įvairiausiais paukščiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų