REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos perdirbėjų sandėliai sprogsta nuo pieno produktų, ypač sviesto ir fermentinių sūrių. Nors šių gaminių pasiūla milžiniška, jų kainos mūsų šalyje dar nesirita strimgalviais žemyn, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu gamintojai sandėliuose yra prikaupę devynias galybes sviesto, fermentinių ir šviežių sūrių. Kiekviena stambiųjų pieno perdirbimo įmonių atsargų turi po keletą tūkstančių tonų.

REKLAMA

Žemės ūkio informacijos centro duomenimis, vien fermentinių sūrių atsargos Lietuvoje kovą sudarė apie 13,6 tūkst. tonų.

Sviesto, kurio riebumas mažesnis nei 85 proc., sandėliuose gulėjo kone 640 tonų. Net ir šviežių sūrių atsargos skaičiuojamos šimtais tonų.

Sandėliai užversti nenugriebto pieno milteliais. Prieš gerą mėnesį juose buvo apie 1100 tonų, nors pernai tuo pat metu – apie 580 tonų. Per pastaruosius metus vos ne dvigubai padidėjo ir nugriebto pieno miltelių atsargos: kone iki 2225 tonų.

REKLAMA
REKLAMA

Nors sandėliai – sausakimši, jų ištuštinti gamintojai neskuba.

Pasak Vilkyškių pieninės vadovo Gintaro Bertašiaus, įmonė ankstesniais metais apskritai neturėdavo sviesto atsargų. Šįmet sviestą tenka krauti specialiai išsinuomotuose sandėliuose Klaipėdoje.

Porą tūkstančių tonų sviesto sukaupė ir „Rokiškio pienas”, nors pernai šis produktas sandėliuose apskritai neužsigulėdavo. „Pieno žvaigždės” produktų atsargas irgi skaičiuoja tūkstančiais tonų.

„Europos Sąjunga net atnaujino sandėlių sąnaudų subsidijas. Juk produktų perteklius – ne tik Lietuvos, bet ir visos ES rūpestis”, – sakė „Rokiškio pieno” vadovas Dalius Trumpa.

Sviestas gali būti laikomas sandėliuose metus ar net ilgiau, fermentiniai sūriai (nelygu rūšis) – mažiausiai pusmetį. Tai ir daroma, nes parduoti jų pusvelčiui gamintojai neketina.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų