REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Graikijos valdžia ir tauta turi apsispręsti dėl šalies narystės euro zonoje, apie tai Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas D. Cameronas kalbėjo penktadienį JAV sostinėje, kur atvyko dalyvauti G8 (Didžiojo aštuoneto) šalių viršūnių sustikime.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiosios Britanijos, neįeinančios į euro zoną, premjeras pareiškė, kad Europos valiutos sąjungos šalių lyderiai turi imtis skubių priemonių, kurios padėtų Atėnams ir išgelbėtų euro zoną nuo subyrėjimo. Tai jis sakė žurnalistams Didžiosios Britanijos ambasadoje JAV.

REKLAMA

„Euro zonos šalys turi imtis ryžtingų priemonių, skirtų palaikyti euro zonos bankus, - pareiškė britų premjeras. - Be jokios, abejonės, graikai turi apsispręsti, jie privalo priimti sprendimą“.

D. Cameronas neužsiminė apie galimą ar priverstinį Graikijos pasitraukimą iš euro zonos, tačiau pastarosiomis dienomis jis ne kartą yra pareiškęs, kad, pagilėjus krizei Graikijoje, Europos valiutos sąjungai gresia subyrėjimas.

Pastaruoju metu partijų, pasisakančių prieš griežto taupymo priemones, populiarumas pastebimai auga. Kaip žinoma, griežto taupymo programa yra viena iš sąlygų, kurią turi įvykdyti šalis, norėdama gauti finansinę paramą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų