• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip tapti įžymiausio socialinio tinklo bendrasavininkiu, neatidarant brokerinės sąskaitos.

Vakar Markas Zuckerbergas  „Nasdaq“ biržoje paskelbė apie „Facebook“ akcijų viešą pardavimą rinkoje. Socialinio tinklo investuotoju gali tapti kiekvienas norintis žmogus. Tiesa, teks atidaryti brokerinę sąskaitą ir atlikti eilę biurokratinių procedūrų. O ką daryti tiems, kas nori įsigyti karščiausios šių laikų internetinės kompanijos vieną akciją – tarkime, tik simboliškai, be kokių nors investavimo perspektyvų?

REKLAMA
REKLAMA

Tokią paklausą gali patenkinti, pavyzdžiui, svetainės „GiveAShare.com“, „OneShare.com“ arba  „Uniquestockgift.com“, rašo „Forbes.ru“. Jos specializuojasi tik tų viešųjų korporacijų vertybinių popierių pardavime, kurios siūlo savo akcininkams specialius valdymo sertifikatus. Taip elgiasi toli gražu ne visos kompanijos („Apple“ sertifikatų atsisakė prieš porą metų), tačiau „Facebook“ - viena iš jų.

REKLAMA

„GiveAShare.com“, „OneShare.com“ ar „Uniquestockgift.com“ siūlo pirkti akcijų rinkos kaina, tačiau jų paslaugos papildomai kainuos 40 dolerių. Pirkėjui tik reikia pasirinkti jį dominančią kompaniją ir užpildyti mažą formą, nurodant vardą, pavardę ir adresą. Visa kita bus padaryta už jį.

Sertifikatą galima visaip tobulinti. Pavyzdžiui, įdėti į gražius rėmus - „Oneshare“, tarkime, siūlo paaukstuotus už 600 dolerių. Galima keisti paprastu ir pridėti mažų metalinių lentelių su išgraviruotu užrašu. Galima tenkintis ir paprastu popierėliu. Nusipirkus akcijų, sertifikatas išsiunčiamas įprastu paštu.

Kokia „Facebook“ akcijos kaina?  Socialinis tinklas nustatė tokią savo akcijų kainą – 38 doleriai už vieną. Tačiau ši suma gali labai greitai pasikeisti. IPO sukėlė neregėtą ažiotažą. Pasirodė, kad pageidaujančių pirkti akcijų – beveik dešimteriopai daugiau. Volstrito investuotojai stumdėsi lyg tramvajuje. Tad verta paskubėti. Neverta tikėtis, kad prasidėjus viešam akcijų platinimui, karštligė pasibaigs. Analitikai prognozuoja kotiruočių kilimą pirmosiomis dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų