REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečdalis vaikų Britanijoje, kurie baigia pradinę mokyklą, nemoka plaukti, rodo Mėgėjų plaukimo asociacijos atlikto tyrimo rezultatai, kuriais remiasi BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo rezultatai rodo, kad daugelis plaukti nemokančių vaikų niekada nelankė plaukimo pamokų, nors jos yra dalis nacionalinės mokymo programos 7-11 metų amžiaus vaikams. Minėta asociacija pabrėžia, kad plaukimas yra vienintelis mokomasis dalykas, kuris gali išgelbėti gyvybę.

REKLAMA

Švietimo departamentas skelbia, kad mokyklos turi suteikti galimybę mokytis plaukti, o vaikai turi sugebėti nepadedami nuplaukti bent 25 metrus.

ASA ir sausus pusryčius gaminantis bendrovė „Kelloggs“ – asociacijos rengiamų plaukimo apdovanojimų rėmėjos – atliko tyrimą siekdamos sužinoti, kiek 11-mečių sugeba įvykdyti nacionalinės mokymo programos normatyvą ir baigdami pradinę mokyklą gali nepadedami nuplaukti bent 25 metrus.

REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta, kad du trečdaliai gali įvykdyti normatyvą, o tai reiškia, kad trečdalis vaikių to padaryti negali. Tyrėjai paskaičiavo, kad kasmet tai sudarytų maždaug 200 tūkst. vaikų. Taip pat išsiaiškinta, kad iš tų vaikų, kurie nemoka plaukti, 39-iems procentams niekada nebuvo pasiūlyta lankyti plaukimo pamokas.

„Kiekvienas vaikas turi būti saugus šalia vandenes ir vandenyje, o tą užtikrins mokėjimas be pagalbos nuplaukti bent 25 metrus“, – sakoma tyrimo ataskaitoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų