REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Christine Lagarde neatmeta Graikijos pasitraukimo iš euro zonos galimybės tuo atveju, jeigu šalies valdžia atsisakys vykdyti savo įsipareigojimus dėl biudžeto deficito mažinimo, praneša „France24“.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinoma, mes tikimės, kad to nebus, - sakė C. Lagarde, atsakydama į klausimą dėl galimo Graikijos pasitraukimo iš euro zonos. - Bet tuo atveju, jeigu vis dėlto tai įvyktų, mes turime būti pasirengę juridiškai“.

REKLAMA

Antradienį euro grupės, jungiančios euro zonos finansų ministrus, pirmininkas, Liuksemburgo premjeras Jeanas-Claude'as Junckeris gandus apie Graikijos pasitraukimą iš euro zonos pavadino nesąmone. „Aš niekad nemaniau, kad Graikija gali palikti euro zoną. Tai nesąmonė, propaganda“, - sakė jis po susitikimo su ES narių finansų ministrais Briuselyje.

„Kad įvyktų derybos, mums būtina Graikijos vyriausybė, kuri patvirtintų savo pasirengimą vykdyti išlaidų mažinimo programą. Tuomet, atsižvelgę į aplinkybes, mes galbūt ir svarstysime naujus reformų vykdymo terminus“, - pareiškė J. C. Junckeris.

REKLAMA
REKLAMA

Priešingai nei euro grupės vadovas, Europos centrinio banko valdybos nariai neatmeta Graikijos pasitraukimo iš euro zonos galimybės. Pasak jų, tokio sprendimo padariniai Europai būtų sunkūs, bet ne fatališki.

Vokietija priešinasi Graikijos pasitraukimui iš euro zonos. Jeigu Graikija vis dėlto paliktų euro zoną, Berlynas rizikuoja prarasti nemažą dalį valstybės ir privačių lėšų, investuotų išperkant Graikijos skolinius įsipareigojimus.

Kaip žinoma, situacija Graikijoje išlieka itin įtempta. Graikijoje galutinai žlugo mėginimas suformuoti vyriausybę. Prezidentas Karolos Papoulias dėjo pastangas, kad visos partijos sėstų prie derybų stalo ir susitartų dėl nacionalinės vienybės vyriausybės, tačiau jo tarpininkavimas baigėsi be rezultatų. Dabar prasiskolinusios šalies laukia nauji rinkimai, kurie turėtų vykti birželio 10 arba 17 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų