REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tautiečių nesėkmės bandant nelegaliai patekti į Lietuvą neatbaido kitų Gruzijos piliečių. Antradienį Vilniaus rajone pasieniečiai sulaikė dar keturis gruzinus nelegalus, bandžiusius pažeisti sieną iš Baltarusijos.

REKLAMA
REKLAMA

Juos paryčiais pastebėjo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Medininkų pasienio kontrolės punkte dirbę pareigūnai. Punkto prieigos kontroliuojamos per vaizdo stebėjimo kameras. Pasieniečiai užfiksavo, kad apeidami punktą neleistinoje vietoje sieną iš Baltarusijos pažeidė keli asmenys. Iš Medininkų punkto į šią vietą nuskubėjo VSAT pareigūnai, o iš netoliese esančios Padvarionių užkardos iškart tarnybiniais visureigiais išvyko keli pasieniečių ekipažai, užkirtę pažeidėjams kelius patekti į Lietuvos gilumą.

REKLAMA

Nelegalai toli nenuėjo – netrukus VSAT pareigūnai juos apsupo prie pat sienos esančiame Vilniaus rajono Medininkų kaime. Sulaikymo metu keturi svetimšaliai suprato, kad bėgti ar priešintis yra beprasmiška. Ketveriukė prisistatė Gruzijos piliečiais. Sulaikytieji (30-ies, 32-ejų, 34-erių ir 38-erių) turėjo šios šalies piliečių pasus be Šengeno vizų.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Gruzinus pasieniečiai uždarė į areštinę.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 115 Gruzijos piliečių, kurie įvairiais būdais mėgino neteisėtai patekti į Lietuvą. Dažniausiai jie bandė ateiti iš Baltarusijos – šiame ruože pasieniečiai sulaikė 81 gruziną nelegalą.

Kaip ir šiuo atveju, jie į Lietuvą braunasi nedidelėmis grupelėmis, paprastai tai yra 40 metų neturintys vyrai. Įkliuvę pasieniečiams, tokie nelegalai iš Gruzijos dažniausiai pasiprašo prieglobsčio Lietuvoje.

VSAT

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų