REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Rusijos žiniasklaidoje nerimsta aistros dėl paskutinėmis sekundėmis pralaimėjo Eurolygos finalo. Maskvos CSKA puolėjas Ramūnas Šiškauskas likus žaisti 9,7 sek. nepataikė dviejų baudos metimų, galėjusių atnešti pergalę. Vietoje to – nusivylimas ir ašaros.

REKLAMA
REKLAMA

Graikų Pirėjo „Olympiacos“ paskutinę sekundę sugebėjo vienu tašku persverti rezultatą (62:61) ir paskendo pergalės siautulyje, o šiai pergalei sutverti Jono Kazlausko treniruojami CSKA krepšininkai nuleistomis galvomis vienas po kito paliko drabužinę. Paskutinis iš jos išėjo Šiška.

REKLAMA

„Dabar labai sunku kalbėti. Reikia analizuoti rungtynes. Pirmavome 19 taškų skirtumu, tačiau kažkuriuo momentu praradome kontrolę ir „Olympiacos“ per daug greitai atsitiesė,  – dienraščiui „Sport-express“ sakė R. Šiškauskas. – CSKA nesėkmingai sužaidė pabaigą trečiojo kėlinio ir visą ketvirtą ketvirtį. Taip susikomplikavome situaciją, kur mano baudos metimai tapo lemiami.“

– Per minutės pertraukėlę planavote, kad kamuolys būtų perduotas jums, o jūs išprovokuosite pražangą ir stosite prie baudų metimo linijos?

REKLAMA
REKLAMA

– Planavome kombinaciją, kurios smaigalyje turėjau atsidurti aš. Jei mane būtų uždengę, kažkas kitas gautų kamuolį.

– Kas nutiko po to?

– Nežinau. Atrodo normaliai stovėjau prie baudų metimo linijos, nesinervinau. Tačiau niekada negali nuspėti, kada nepataikysi. Jeigu visi žinotų, ką reikia daryti, kad nepramestum pro šalį, visi būtų taiklūs.

– Nepaisant to, finalas nebuvo pralaimėtas baudų metimais. CSKA pranašumas buvo 19 taškų...

– Tai iš karto sunku analizuoti. Viskas nutiko labai greitai... Reikia taisyti klaidas, kad varžovai nesugebėtų tokį didelį skirtumą taip greitai panaikinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Paskutinėje „Olympiacos“ atakoje maskviečiai gynėsi padrikai. Ar jautėsi panika?

– Taip nesakyčiau. Visi spėjo grįžti į gynybą ir stengėsi. Nesigavo.

– Ankstesniame Eurolygos finale 2009 metais Berlyne su Atėnų „Panathinaikos“ jūs taip pat galėjote nulemti rungtynes vienu metimu – tritaškiu. Kuris pralaimėjimas dramatiškesnis jums?

– Dabartinis. Tuomet atvirkščiai mes atsilikome visas rungtynes ir atidavėme daug jėgų, kad pasivytume varžovus. Pralaimėti taip, kaip šįkart, apmaudžiau.

– Po tokių pralaimėjimų nekylą minčių apie karjeros pabaigą?

– Jos mane kiekvienais metais lanko (šypsosi). Tačiau ne po konkrečių rungtynių, o tarpsezoniu. Pažiūrėsime, kaip jausiuosi, pasirengęs toliau žaisti ar ne.

REKLAMA

TAIP PAT SKAITYKITE:

M. Gecevičius: nesitikėjau, kad R. Šiškauskas prames abi baudas

D. Lavrinovičius: prie ko tie du baudos metimai? Paleidome 20 taškų

Pavogtas D. Lavrinovičiaus Eurolygos sidabro medalis

A. Kirilenka: norite, kad būčiau treneris? Ir aš nenoriu

J. Kazlauskas: pralaimėjus Eurolygą blogu sezono nepavadinčiau

Paskutiniame kėlinyje „Olympiacos“ nukovė CSKA ir tapo Eurolygos čempionais

Š. Jasikevičius: šiemet visos mano komandos pralaimi

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų