REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sulavesio jūroje netoli Malaizijos krantų kyšo naftos platforma. Labai seniai joje buvo išgaunama nafta, tačiau dabar šis objektas yra perduotas nardytojų „Seadventures Dive Resort“ nuosavybėn.

REKLAMA
REKLAMA

Tai – ideali vietelė pailsėti. Aplink tyvuliuoja žydras vanduo, pūpso žalios atogrąžų salos. Po vandeniu – koraliniai rifai, kuriuose blaškosi šimtai rūšių žuvų, vėžlių ir kitokių jūrinių gyvių. Žmonių čia negausu, nėra purvo ir šiukšlių. Ši vietelė tokia tobula todėl, kad naftos platforma įrengta toli nuo žmonių akių, o iki jos nusigauti ne taip ir paprasta. Pirmiausia reikia atskristi į Kvala Lumpūrą, tada reikia skristi į vakarinėje Malaizijos dalyje esantį Tavajaus miestą, tada vykti į Sempornos uostamiestį. O iš ten – tik valanda yrimosi valtimi iki platformos.

Tačiau poilsis ant platformos atpirks visus kelionės nepatogumus, nardytojai be galo liaupsina viešbutį. „Čia verda tikras jūros gyvenimas, aš niekur nemačiau tiek gyvūnų“, – įspūdžiais dalijasi britų inžinierius elektrikas ir nardytojas Craigas Bryanas. Jis jau antrą kartą per mėnesį atvyko į naftos platformą. Jam pritaria ir 31 m. matematikos mokytojas iš Vašingtono Kalanas Mazoora: „Esu buvęs Didžiajame koraliniame rife Australijoje, bet čia aš per vieną dieną pamatau daugiau žuvų nei ten per savaitę."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų