REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penkioliktą kartą Lietuvos moterų krepšinio lygos čempionių titulą apgynusias „VIČI-Aistes“ treniruojanti legendinė Lietuvos krepšininkė Jurgita Štreimikytė – Virbickienė prisimena, jog kadaise sportas ir jai buvo tarsi tramplinas į platųjį pasaulį ir spalvingą gyvenimą, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvau kukli, labai nedrąsi mergaitė. Krepšinį žaisti pradėjau mamos raginama – ji manė, kad komandinis žaidimas padės man lavinti bendravimo įgūdžius, skatins labiau pasitikėti savimi. Ir ji buvo teisi – krepšinis atvėrė man naują pasaulį, leido pažinti save, svetimas kultūras, patirti visą puokštę emocijų“, - apie pirmuosius savo, kaip sportininkės, karjeros žingsnius pasakoja vaikus sportuoti skatinančio projekto „Ateities čempionai“ ambasadore jau antrus metus iš eilės nusprendusi tapti J. Štreimikytė – Virbickienė.

REKLAMA

Šiandien triuškinančioms pergalėms ruošianti „VIČI-Aistes“, lietuviškojo moterų krepšinio legenda ir pati dar puikiai prisimena pirmųjų laimėjimų skonį.

„Kiekviena pergalė, pasiekta sunkiu ir atkakliu darbu, pareikalavusi visiško atsidavimo, yra vis tokia pat saldi – prie šio jausmo neįmanoma priprasti“, - pasakoja daugkartinė Lietuvos ir Europos čempionė.

Pati gyvenimą nuo mažens susiejusi su profesionaliu sportu ir dėl tokio pasirinkimo pasiekusi itin didelių laimėjimų ne tik krepšinyje, bet ir gyvenime, J. Štreimikytė – Virbickienė šiandien siekia paskatinti bent akimirką sporto teikiamą malonumą ir atveriamas galimybes patirti vaikus, dar tebesimokančius mokykloje ir aktyvų laisvalaikį neretai iškeičiančius į pasisėdėjimą prie kompiuterio ar televizoriaus.

REKLAMA
REKLAMA

„Pergalės sporte yra svarbu, tačiau tai – toli gražu ne vienintelė priežastis sportuoti ir mylėti tai, ką darai. Aktyvus gyvenimo būdas, užsibrėžto tikslo siekimas, nuoseklus darbas ir žaidimas komandoje – visa tai padeda pažinti save, suteikia begalę pačių įvairiausių emocijų, kurių nepajusi niekur kitur. Sportas įkvepia ir motyvuoja. Noriu, kad tai pajusti turėtų galimybę visi Lietuvos vaikai – šį šeštadienį prasidedantis projektas „Ateities čempionai“ kaip tik tam ir skirtas“, - teigia sportininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pernai prasidėjęs teorine užduotimi moksleiviams, šiemet projektas „Ateities čempionai“ kviečia susirungti dėl sportiškiausios Lietuvos mokyklos vardo. Pirmajame etape projekto organizatoriai ragino Lietuvos vaikus sukurti dešimties žingsnių planą, kaip tapti čempionu. Šiemet paskelbtame projekto „Ateities čempionai“ tęsinyje moksleiviai turės galimybę ne tik pademonstruoti vaizduotę, bet ir išmėginti jėgas mini olimpinėse žaidynėse. Gegužės mėnesį tris šeštadienius iš eilės vykstančiose varžybose mokyklų atstovai iš visos Lietuvos varžysis lengvosios atletikos, dviračių sporto, krepšinio ir plaukimo rungtyse.

REKLAMA

Pirmosios – krepšinio ir plaukimo – varžybos Kėdainiuose įvyks jau šį šeštadienį, renginyje dalyvaus ir J. Štreimikytė – Virbickienė.

„Dalyvauti varžybose pakvietėme visas Lietuvos mokyklas. Siekiame, kad galimybę susirungti dėl sportiškiausios Lietuvos mokyklos vardo turėtų mokiniai iš visų šalies regionų, juk tai – reta proga vaikams pajusti tikrų varžybų azartą ir pergalės skonį“, - teigė projekto iniciatorės, padažų ir pagardų „Daumantų“ gamintojos UAB „Vesiga“ generalinis direktorius Saulius Grinkevičius.

Geriausiai varžybose pasirodžiusių mokyklų laukia prizai: projekto organizatoriai trims sportiškiausioms Lietuvos mokykloms suteiks galimybę įsigyti sporto inventoriaus už 10 tūkst. litų. Daugiau informacijos apie projektą galima rasti adresu www.ateitiescempionai.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų