REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Banko „Snoras“ žlugimo aplinkybes tirianti laikinoji Seimo komisija pradeda rengti preliminarų išvadų projektą.

REKLAMA
REKLAMA

„Perėjome prie pagrindinio ir, manau, sudėtingiausio komisijos darbo etapo – pradėjome rengti komisijos išvadas, arba tiksliau – atsakymus į užduotus klausimus. Aptarėme surinktą informaciją, sutarėme, kad atrinksime medžiagą, kuri galėtų būti naudinga atsakant į konkrečius klausimus, nes informacijos surinkta žymiai daugiau. Sutarėme dėl išvadų struktūros, jos bus iš keturių pagrindinių punktų: ką mes surinkome, ką komisija konstatuoja, ką nusprendė, ką rekomenduoja“, – po trečiadienį vykusio posėdžio Eltai sakė komisijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.

REKLAMA

Pasak jo, iki ateinančio trečiadienio visi komisijos nariai yra kviečiami raštu išdėstyti savo išvadų versijas ir visus atsakymus, pirmininkas su sekretoriatu yra įpareigoti paruošti pirminį išvadų projektą.

V. Mazuronio teigimu, po savaitės vyksiančiame komisijos posėdyje bus aptariamas pirminis išvadų variantas. „Manau, kad po pirminio varianto, matyt, bus diskusijos, pataisymai, bet pirminis juodraštinis variantas bus“, – tikisi komisijos pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, kai kuriuos klausimus komisija dar tikslina, nes iki šiol nėra gavusi atsakymų iš kai kurių institucijų. „Pavyzdžiui, negavome atsakymų iš Santariškių ligoninės, mes užklausėme apie jų sąskaitas ir visus kitus dalykus. Gal užsimiršo, jie neatsakė, todėl mes paskubinsime. Yra pasiūlymai kai kurių komisijos narių dar išsiųsti paklausimus tam tikroms institucijoms, bandant atsakyti į klausimą, ar nebuvo piktnaudžiaujama turima informacija“, – sakė V. Mazuronis.

Jo vadovaujama laikinoji tyrimo komisija turės iki šių metų birželio 1 d. pateikti Seimui savo išvadas ir pasiūlymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų