• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Truputį pagražinti savo gyvenimo aprašymą gali atrodyti nieko tokio, kai bandoma gauti neaukštą poziciją. Tačiau niekada negali žinoti, kur nuves karjeros laiptai. Ir šie nekalti melai gali tapti grėsme karjerai. Šie vadovai įrodo, kad net jei karjera liks nepaliesta, tokiais atvejais laukia visuotinis pažeminimas, rašo „Business Insider“.

REKLAMA
REKLAMA

2008 metais britų šefas Robertas Irvingas buvo atleistas iš savo paties televizijos šou po to, kai buvo išaiškinta, kad jis melavo apie tai, kad sukūrė torto dizainą princesės Dianos vestuvėms. Iš tiesų jis tik mokėsi mokykloje, kurioje buvo kuriamas tortas vestuvėms.

REKLAMA

Masačiusetso technologijų instituto (MIT) dekanė Marille Jones pradirbo 28 metus, kol universitetas susiprato, kad ji niekada neįgijo nei bakalauro, nei magistro laipsnio. 2007 metais ji atsistatydino, teigdama, kad neišdrįso pataisyti gyvenimo aprašymo kandidatuodama į darbą institute.

1999 metais buvo atskleista, kad IBM programinės įrangos gamintojo „Lotus Development“ prezidentas Jeffrey'is Papowsas pagrąžino savo akademinį ir karinį išsilavinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Jis teigė buvęs pilotu, nors iš tikro buvo oro eismo kontrolierius, o jūrų pėstininkuose sakė turėjęs kapitono laipsnį, nors buvo pirmuoju leitenantu. Taip pat melavo, kurioje įstaigoje įgijo išsilavinimą.

Jackas Grubmanas buvo vienas geriausiai apmokamų Volstrito analitikų ir uždirbdavo po 20 mln. JAV dolerių per metus. Tačiau tada paaiškėjo, kad jis niekada taip ir nebaigė MIT universiteto, kaip tikino savo darbdavius ir jam teko palikti Volstritą.

George'as O Leary'is buvo paskirtas „Notre Dame“ amerikietiškojo futbolo komandos treneriu. Tačiau po penkių dienų jis turėjo atsistatydinti, kaip paaiškėjo, kad jis melavo, jog gavo magistro laipsnį Niujorko universitete. Be to, G. O'Leary'is teigė, kad jis koledže žaidė futbolą tris metus, tačiau iš tiesų nesužaidė nė vienų rungtynių. Nepaisant šio pažeminimo, jis ir toliau treniruoja futbolo komandas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Liv Loberg ėjo aukštas pareigas sveikatos apsaugos ir kituose valstybiniuose sektoriuose bei buvo Progreso partijos Norvegijoje nare.

2010 metais žurnalistė atskleidė, kad L. Loberg melavo, kad turi Londono ekonomikos mokyklos, Karalienės Marijos koledžo ir Norvegijos ekonomikos mokyklos laipsnius. Iš tiesų L. Loberg metė vidurinę mokyklą ir tik vienerius metus mokėsi būti medicinos sesele.

2012 metais ji buvo nuteista 14 mėnesių kalėjimo ir gavo 1 mln. Norvegijos kronų baudą

Ronaldas Zarrella turėjo atiduoti savo 1 mlrd. JAV dolerių premiją po to, kai buvo atskleista, kad jis niekada negavo magistro laipsnio Niujorko universitete. Jis pradėjo programą, bet jos iš tikro jos nebaigė.

REKLAMA

Kennethas Loncharas sėkmingai vadovavo augančiai „Veritas Software“ korporacijai. Tačiau išaiškėjus K. Loncharo melui apie išsilavinimą, visa įmonė atsidūrė pavojuje.

Pasirodo, vadovas niekada neturėjo magistro laipsnio iš Stanfordo universiteto, o bakalaurą baigė ne Arizonos universitete, bet Aidaho.

Po skandalo, K. Loncharo įmonės reitingai buvo sumažinti, o akcijų vertė krito 20 proc. Vadovas buvo priverstas atsistatydinti.

„Yahoo“ vadovas Scottas Thompsonas savo gyvenimo aprašyme tikino, kad turi buhalterijos ir informatikos laipsnius.

Kai šių metų sausį S. Thompsonas tapo generaliniu „Yahoo“ direktoriumi, įmonės akcininkas Danielis S. Loebas patikrino naująjį vadovą. Išaiškėjo, kad S. Thomsonas informatikos laipsnio niekada nebuvo įgijęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų