• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys Saulius Stoma įsitikinęs, kad teisingumo ministras Remigijus Šimašius atsistatydinimo prašymą turėjo įteikti iš karto po šių metų kovo 23-sios įvykių Garliavoje. O, anot jo, nutaręs nesielgti garbingai, galėjo griežtai pareikalauti už prievartą atsakingų pareigūnų atsakomybės.

REKLAMA
REKLAMA

Privalėjo atsistatydinti

„Pasisakau „už“ interpeliaciją R. Šimašiui vien dėl to siaubingo atvejo, kai valstybės vardu buvo terorizuojama ir prievartaujama maža mergaitė. Po to sukrečiančio vaizdo, kurį matėme per televiziją ar kompiuterių ekranuose, teisingumo ministras niekieno neraginamas jau kitos dienos rytą turėjo atsistatydinti pats“, - pabrėžė S. Stoma.

REKLAMA

Anot Seimo nario, jei R. Šimašius, vis dėlto, nesiryžo palikti posto pats, jis turėjo pareikalauti griežtos atsakingų už tą prievartą žmonių atsakomybės. „Atviras klausimas, ar gali pareigūnai patys dalyvauti vaiko draskyme. Jokios teisėtumo Garliavos istorijoje nepastebėjome. Tai, kas įvyko yra nenormalu. Jau praėjo daugiau kaip mėnuo nuo nesėkmingo bandymo perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, o mes iki šiol nežinome, kaip viskas bus. Supratingiems žmonėms gaila vargšės iš visų pusių tampomos mergaitės“, - kritiką žarstė S. Stoma.

REKLAMA
REKLAMA

Už interpeliaciją R. Šimašiui siūlė balsuoti ir Gintaras Songaila, kurio nuomone, teisingumo ministras apskritai neanalizavo teismų sprendimų nevykdymo problemos. „Iš viso yra 17 tūkst. neįvykdytų teismo sprendimų. Ministras atsakydamas į pateiktus klausimus šių duomenų nepaneigė. Jis neskyrė profesionalaus dėmesio ne tik Garliavos, bet ir kitoms byloms, kurių sprendimų nėra įvykdyti“, - pabrėžė G. Songaila.

Seimo nariui nesuvokiama, kodėl R. Šimašius nenori atidėti mergaitės perdavimo motinai, kol nebus išnagrinėta vadinamoji Kauno pedofilijos byla: „Tokią savo poziciją ministras grindžia nesikišimu į teismų sprendimus. Bet visi matome, kad ministras nesiėmė jokių praktinių veiksmų, kurie būtų padėję išspręsti situaciją Garliavoje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir pabaigai, G. Songaila pridūrė, kad vien todėl, jog kai kurie Seimo nariai teigia, jog ministras turi daug teigiamų savybių bei įdėjo nemažai pastangų eidamas šias pareigas, dar nereiškia, kad jis yra tinkamas kandidatas toliau tęsti pradėtus darbus.

Sulaukė palaikymo

Tuo tarpu Seimo narys Eligijus Masiulis nesutiko su kolegų išsakyta kritika R. Šimašiaus atžvilgiu:  „Ministras išjudino teisėsaugos sistemą, todėl kai kas sunerimęs, kad neteks gardaus kąsnio.  Ministrui interpeliacija inicijuota už tai, kad jis ėmėsi veiksmų. Jis priėmė daug teisingų sprendimų, todėl nematau pagrindo inicijuoti interpeliaciją“, - pabrėžė E. Masiulis.

REKLAMA

Anot jo, dar nėra pasitaikę tokių atvejų, kai bet kurios ministerijos ministras būtų interpeliuojamas už teigiamus darbus. „Turėtume vertinti R. Šimašiaus pasirinktas vertybes ir nusibrėžtas veiklos kryptis, o ne trukdyti ministrui dirbti“, - teigė E. Masiulis.

Kolegai pritarė ir Algis Kašėta, kurio teigimu, siekiant nuversti ministrą negalima naudotis mažo vaiko korta. „Be abejo, visi matėme, kas vyksta. Nuskambėjo siūlymas kištis į teismų darbą, priekaištai, kad nėra duodami įsakymai ministrui pavaldžioms įstaigoms. Bet taip neturėtų būti“, - tvirtino A. Kašėta.

Anot jo, po teisingumo ministro atliktų darbų atsirado daugiau tvarkos įkalinimo įstaigose, sumažėjo apkrovos teismuose: „Sumažėjo iš įkalinimo įstaigų išleidžiamų ir pakartotinai nusikalstančių asmenų. Taip pat pačiose įkalinimo įstaigose nusikalstančių žmonių“, - porą pavyzdžių pateikė A. Kašėta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų