REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos informacijos centrai - Europe Direct kviečia kartu švęsti Europos dieną ir paminėti vyresnių žmonių aktyvumo ir kartų solidarumo metus didžiuosiuose šalies miestuose.

REKLAMA
REKLAMA

Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Šalčininkų, Šiaulių, Tauragės, Telšių, Utenos gyventojai laukiami gegužės 5-30 dienomis vyksiančiose miestų šventėse, jų metu vyks gegužines primenantys koncertai su įvairių kartų ir stilių atstovų pasirodymais, aktyvios pramogos po atviru dangumi, subtilūs pokalbiai apie gyvenimiškąją patirtį specialiai tam parengtose vietose ir gerumo virusu užkrečiantys draugiški nepažįstamųjų apsikabinimai viešosiose miestų vietose.

REKLAMA

„Tad kai tik gegužės 9 dieną savo miesto bulvare pamatysite jaunuolį ar jaunuolę su užrašu “Apsikabinkime! FREE HUGS!„, nepraeikite pro šalį - pasinaudokite proga patirti naują draugiškumo ir bendrystės jausmą“, - sako šventes regionuose kuruojant VšĮ Europos informacijos centro vadovė Austė Korbutė. Jos nuomone, tai ne tik puikus būdas pasveikinti kitos kartos žmogų, bet ir galimybė suteikti jam gerų emocijų.

Alytus į Europos dienos renginius kviečia šūkiu „Tu ne vienas - mES šalia!“ Iki gegužės 8 dienos vyks kūrybiniai užsiėmimai jaunimui ir senjorams, jų metu mokomasi įvairių rankdarbių, dekoravimo paslapčių. Sukurtos dovanėlės Europos dieną bus įteiktos gausių šeimų centro „Skruzdynėlis“ atstovams. Gegužės 9-ąją, minint Europos dieną, miestiečiai kviečiami į miesto parką prie fontano, kur vyks šventinis koncertas „Kartų kryžkelė“. Kartu padainuoti ir pašokti kvies jaunimo ir senolių kolektyvai iš Alytaus miesto ir rajono, sveikinimo kalbas sakys miesto savivaldybės administracijos, Europos informacijos centro - Europe Direct atstovai, mažieji miesto europiečiai. Šventės metu bus pagerbti protų kovų pobūdžio turnyro komandinio žaidimo „Europrotai“ pavasario sezono nugalėtojai Alytuje, vyks radijo stoties „FM99“ reportažas su „patirties suolelių“ dalyviais, žaidimai ir viktorinos.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno miestas Europos dieną pradės švęsti džiazo skambesiu Muzikinio teatro sodelyje prie restorano „Miesto sodas“. Čia skambės gyvai Aleksandro Kozhevnikovo (saksofonas) atliekamas europietiškas džiazas, Kauno jaunimo kolektyvų pasirodymai, miesto vadovų ir organizatorių sveikinimai. Visos šventės metu Europos informacijos centras - Europe Direct kviečia miestiečius į žaidybinį žinių apie ES patikrinimą „Kartos ant Europos žemėlapio“, prisėsti ant „Patirties suolelių“, kur savo patirtimi, kaip stiprinti sveikatą vyresniame amžiuje, dalinsis senjorai ir profesionalūs medikai, taip pat dalyvauti aitvarų kūrybinėse dirbtuvėse. Senjorai kviečiami restorane „Miesto sodas“ nemokamai išgerti kavos puodelį, pasidalinti jaunystės prisiminimais ir savo išmintimi. Šią dieną kauniečiai turės galimybę daugiau sužinoti apie Palemono ir Ispanijos savanorius - jie dalysis patirtimi 13 maršrutu važiuojančiame troleibuse. Kauno Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčioje įvyksiantis šventinis vakaro koncertas „Europos klasika“ kvies tiek jaunus, tiek vyresnio amžiaus žmones pasiklausyti žymių Europos kompozitorių kūrinių, atliekamų smuikininko Vilhelmo Čepinskio, Kauno valstybinio choro, vargonininko Sergejaus Čerepanovo (Vokietija).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdiečiai gegužės 5 dieną laukiami Atgimimo aikštėje, ten vyks Europos dienai skirtas renginys „Subatvakaris tarp kartų“. Jo metu bus žaidžiami lietuvių liaudies žaidimai su Jonu Kavaliausku bei KVK studentais, muziką dovanos ansambliai 'Senoliai„ bei “Joginta„, Klaipėdos kultūrinės jaunimo organizacijos “Kultūros raktas„ šaržuos bei įamžins renginio akimirkas, Aleksas Mažonas ir Klaipėdos mimai džiugins savo pasirodymais. Ieškantiesiems informacijos apie Europos Sąjungą, paramos fondus ar darbo bei socialinius klausimus veiks informacinė palapinė. Palaikymo ir draugiškumo jausmą skleis akcija “Apsikabinkime! FREE HUGS!„, Renginio dalyviai galės prisidėti prie tūrinės skulptūros “Žemės rutulys - kartų simbolis" sodinimo gėlėmis.

REKLAMA

Panevėžio Nepriklausomybės aikštė gegužės 9 dieną pasidalins į skirtingus istorinius laikotarpius. Čia siaus muzikos, šokių, herojų, drabužių madų fiesta. Bus galima išvysti renesanso, baroko, šių dienų, ekologiškų rūbų modelių, A. Diuma romano „Trys muškietininkai“ herojus, demonstruosiančius savo drąsą bei ištikimybę. Teatralizuoti pasirodymai suteiks galimybę susipažinti su žymiais istorijos, literatūros veikėjais. Aikštėje dalyvių lauks Sokratas, Renesanso genijus Leonardas da Vinčis, nusiteikę diskutuoti apie skirtingas kartų patirtis. Šios istorinės fiestos metu skambės įvairių epochų muzika - barokas, renesansas, modernizms, šiuolaikinė muzika. Panevėžio Europos informacijos centras - Europe Direct kvies šventės svečius persirengti įvairių laikų drabužiais ir įsiamžinti specialioje lauko fotostudijoje.

REKLAMA

Marijampolės gyventojai ir miesto svečiai Europos dieną kviečiami švęsti J. Basanavičiaus aikštėje. Šventė, pavadinta „Pašokime kartu!“, kviečia visus marijampoliečius į įvairių kartų ir stilių šokėjų ir mėgėjų šokti vakaronę, o mobilusis infokioskas siūlys suteikti informacijos ir patikrinti visų norinčiųjų žinias apie Europos Sąjungą.

Šalčininkai Europos dieną minės renginyje „Kartu smagiau, sveikiau, linksmiau!”, kuriame - miesto mero, europarlamentaro, miesto svečių sveikinimai, jaunimo ir vyresnių žmonių dainų ir šokių kolektyvų pasirodymai, viktorinos ir pramogos. Miestiečius kartu švęsti kvies vaikų šokių kolektyvas iš Baltosios Vokės “Magadansk„, Eišiškių gimnazijos dainų ir šokių kolektyvas “Polskie kwiaty„, dainų ir šokių ansamblis “Eiszyszczanie„ ir kt. Šalčininkų Europos informacijos centras gegužės 9 d. šalčininkiečius kviečia į diskusiją “Kokios norėtume senatvės?„, joje dalyvaus Lietuvos lenkų 3-iojo amžiaus universiteto ir jaunimo organizacijos “Europroject" atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiauliai į Europos dienos renginį - „Visi čia esame dėl vienas kito...“ kviečia visus miesto gyventojus paminėti gegužės 9 dieną, kur jų prie Logopedinės mokyklos atnaujinto Europos žemėlapio - gėlyno „Gėlės senjorams“ laukia koncertas, naujosios EUROSVETAINĖS įkurtuvės Sanatorinėje mokykloje. Šiaulių Europos informacijos centras - Europe Direct kviečia miestiečius dalyvauti Vilniaus g. pėsčiųjų bulvare, Gaidžio laikrodžio aikštėje vyksiančioje draugiškumo akcijoje „Noriu apkabinti tave/FREE HUGS!“, o šventę vainikuos „Saulės“ koncertų salėje įvyksiantis Naisių vasaros teatro muzikinis spektaklis „Tykus vakars“, padovanotas Europos dienos proga teatro mecenato Ramūno Karbauskio ir teatro trupės. Ir galiausiai Europos dienos minėjimas finišuos Kražiuose gegužės 30 d., čia vyks ilgai lauktas forumas - „teisminis ginčas“ dėl taikos sutarties „Sutaikinimo byla Nr. 20/12-3“.

REKLAMA

Tauragė gegužės 9 dieną ragins gyventojus pabūti drauge. M. Mažvydo skvere bus įvairiausių lauko pramogų: tėveliai ir vaikučiai, seneliai ir vaikaičiai kviečiami kreidelėmis ant asfalto piešti mandalas, sudėti Europos Sąjungos šalių dėlionę, surinkti kamuoliuką iš detalių; sporto mylėtojai kviečiami dalyvauti krepšinio turnyre „Senjorai duoda į kaulus jaunimui“. Vaikų dainos teatras surengs pasirodymą „Su daina per Europą”, gros Tauragės muzikos mokyklos pučiamųjų orkestras, Tauragės BMX Rider'iai surengs pasirodymą ant rampos, o Tauragės liuteronų jaunimo choras dovanos giesmių ir gospel muzikos koncertą. Pagėgių gyventojai kviečiami kartu praleisti laiką žaidimų turnyre “Žaiskime kartu„, linksmojoje viktorinoje “Euroišminčiai„, čia ypač laukiami senjorai ir vaikai. Jiems bus surengtas Pagėgių papildomojo ugdymo mokyklos jaunųjų atlikėjų koncertas, aktyviausių, išradingiausių turnyro ir viktorinos dalyvių apdovanojimas bei saldainių lietus. Galiausiai Europos dienos minėjimas finišuos Kražiuose gegužės 30 d., čia vyks forumas - “teisminis ginčas„ dėl taikos sutarties “Sutaikinimo byla Nr. 20/12-3".

REKLAMA

Telšių gyventojai kviečiami dalyvauti kartų gegužinėje „Drauge mes tvirtesni“. Gegužinėje pasirodys įvairaus amžiaus šokėjėliai, dainininkai ir pasakoriai, vyks bendri šokiai, pokalbiai, dainos, bus pinama „Kartų pynė“. Gegužės 8 d. Kaunatavoje (Telšių r.) įvyks renginys - „Kad mano kaimas būtų gražiausias Europoje“, kur miestelio gyventojai ir svečiai dalyvaus medelio Europos alėjoje sodinime, nuostabioje sodinukų mugėje, taip pat galės aktyviai varžytis viktorinoje apie Europos Sąjungą. Gegužės 11 d. toje pačioje vietoje žmones suburs juvelyrikos paroda „Kvietkos kvietkoms“, avangardinės suknelės Europai pristatymas, gitarisčių ansamblio koncertas Europai. Kražiuose gegužės 30 d. vyks forumas - „teisminis ginčas“ dėl taikos sutarties „Sutaikinimo byla Nr. 20/12-3“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Utena gegužės 9-ąją pasitiks Europos informacijos centre - Europe Direct atidarydama fotografijų parodą „Mano žvilgsnis į kitas kartas“, kurioje dviejų skirtingų kartų fotografai - Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos mokinė Živilė Jurkaitytė ir žurnalistas, menininkas Vytautas Šemelis - fotografijomis atskleis savo požiūrį į kitą kartą. Utena muzika ir šokiu sveikins Europą gegužės 12 d. Utenos kultūros centro kieme vyks koncertas, kurio metu dainuos ir šoks Utenos regiono ansambliai: Utenos krašto su negalia sąjungos ansamblis „Gaja“, lietuvių ir švedų draugijos liaudiškos muzikos ansamblis „Ukvata“, Užpalių gimnazijos roko grupė UGRG, Jaunasis šaulys humoristas ir armonikierius Paulius Dragūnas, dainų ir tekstų kūrėjas, grojantis gitara, Aurimas Rėza ir kiti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų