REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aukštas JAV prezidento Baracko Obamos patarėjas „etiškomis“ ir „legaliomis“ vadina nepilotuojamų lėktuvų atakas prieš spėjamus teroristus Pakistane ir kitose šalyse.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip, vyriausybė vykdo tikslines atakas prieš specifinius „Al Qaeda“ teroristus. Tai neprieštarauja įstatymams. To tikslas yra užkirsti kelią išpuoliams prieš JAV ir išgelbėti amerikiečių gyvybes“, – Vašingtone pareiškė B. Obamos patarėjas kovai su terorizmu Johnas Brennanas.

REKLAMA

Iki šiol niekas JAV vyriausybėje nėra taip atvirai kalbėjęs apie slaptą programą. Pasak patarėjo, B. Obama paprašė savo administracijos didesnio atvirumo šiuo klausimu.

J. Brennanas kartu pareiškė, kad vyriausybei nėra lengva apsispręsti dėl nepilotuojamų lėktuvų atakų. „Mes diskutuojame. Mūsų nuomonės skiriasi. Mes svarstome privalumus ir trūkumus“, – sakė jis.

Nėra oficialių skaičių, kiek JAV surengia nepilotuojamų lėktuvų atakų ir kiek per jas žūva nekaltų civilių. Indijos nevyriausybinės organizacijos „South Asia Terrorism Portal“ (SATP) duomenimis, JAV ginkluotosios pajėgos nuo 2005 metų vien tik Pakistane surengė daugiau kaip 220 antskrydžių prieš spėjamus ekstremistus. Per juos žuvo beveik 2 200 žmonių, tarp jų – daug civilių. Anot žiniasklaidos, JAV nepilotuojamų lėktuvų atakas nori suaktyvinti ir Jemene.

Tik po „Al Qaeda“ lyderio Osamos bin Ladeno žūties per amerikiečių specialiųjų pajėgų reidą 2011 metų gegužę Pakistane Islamabadas pareikalavo nutraukti tokias atakas, tačiau JAV tai ignoruoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų