REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė sekmadienį susitikimu su Kataro energetikos ir pramonės ministru Mohamedu bin Salehu al Sada (Mohammed Bin Saleh Al Sada) pradėjo darbo vizitą šioje Artimųjų Rytų šalyje. Šalies vadovė ministrui pristatė Lietuvoje statomą suskystintų dujų terminalą bei aptarė dujų tiekimo į Lietuvą klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos ir Kataro galimybes bendradarbiauti energetikos ir ekonomikos srityse Prezidentė aukščiausiu lygiu aptars su Kataro emyru šeichu Hamadu bin Chalifu al Taniu (Hamad Bin Khalif Al Thani) ir kitais šalies atstovais.

REKLAMA

Tai - pirmas aukščiausio lygio dvišalis Lietuvos ir Kataro vadovų susitikimas. Pasak Prezidentūros pranešimo, nors šiemet minimas Lietuvos ir Kataro diplomatinių santykių 20-metis, iki šiol su šia Arabijos pusiasalio šalimi ir didžiausia pasaulyje suskystintųjų dujų tiekėja ekonominio bendradarbiavimo praktiškai nebuvo.

Prezidentės vizito metu taip pat planuojama pasirašyti Lietuvos ir Kataro ekonominio, prekybinio ir techninio bendradarbiavimo susitarimą, kuris leis plėtoti abiem šalims naudingus ekonominius ir investicinius projektus.

REKLAMA
REKLAMA

Kataras yra antroji pasaulyje valstybė pagal BVP vienam gyventojui (102 700 JAV doleriai 2011 m.), ekonomika auga 19 proc. Šalyje nuolatos yra biudžeto perviršis, todėl Kataras ieško galimybių investuoti užsienyje į aukštos pridėtinės vertės sektorius. Vien šiemet užsienio investicijoms planuojama skirti 30 mlrd. dolerių.

Darbo vizito Katare metu Prezidentę lydi energetikos ministras Arvydas Sekmokas, užsienio reikalų viceministrė Asta Skaisgirytė-Liauškienė, bendrovės "Klaipėdos nafta" generalinis direktorius Rokas Masiulis ir suskystintų dujų terminalo direktorius Rolandas Zukas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų