REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos regbio rinktinė kitą šeštadienį, gegužės 5 d. Vilniaus Vingio parke sužais paskutiniąsias sezono rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu komandai šeštadienį Rygoje pavyktų įveikti latvių rinktinę ir kitą šeštadienį namuose nugalėti kroatus bei palankiai susiklostytų varžybų baigtis tarp švedų ir latvių komandų – mūsų regbininkai vis dar turi šansų iškovoti pirmąją vietą Europos čempionato Nacijų taurės 2A divizione ir pereiti į 1B divizioną, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA

Apie komandos nusiteikimą ir perspektyvas kalbamės su Lietuvos regbio rinktinės treneriu Irmantu Kukulskiu.

- Kokie yra rinktinės tikslai būsimose rungtynėse su Latvijos ir Kroatijos rinktinėmis?

- Kaip ir visi sportininkai, pirmiausia mes sieksime nugalėti. Taip pat, norėtume aikštėje parodyti brandų, greitą ir technišką žaidimą. Manau, kad būtent toks jis bus įdomus žiūrovams, o mums suteiks pasitikėjimo ir padės grįžti į pergalių kelią.

REKLAMA
REKLAMA

- Kokie žaidėjai sudaro rinktinės pagrindą? (Gal galite paminėti komandos vedlius ir jų savybes?)

- Dauguma rinktinės regbininkų yra iš Šiaulių klubų. Šiuo metu būtent šiame Lietuvos mieste regbio mokykla yra stipriausia. Prie komandos taip pat prisidės keli užsienyje žaidžiantys sportininkai, bet ir jie yra kilę iš Šiaulių. Tikrų komandos vedlių mes neturime ir kiekvieną kartą gali nustebinti vis kitas žaidėjas. Galbūt dėl šios priežasties dabartinei rinktinei sekasi visai neblogai.

- Kokios yra rinktinės stipriosios pusės?

- Mums pavyko suderinti komandos senbuvių patirtį su jaunesnių žaidėjų energiją. Stengiamės į suaugusių komandą įtraukti jaunimo rinktinėse gerai pasirodžiusius regbininkus. Aišku, vis dėl to didžiausia mūsų stiprybė - draugiška ir vieninga komanda. Visi esame mėgėjai, o puiki ir vieninga komandinė dvasia skatina visus negailėti jėgų, veda į pergales.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kaip sekasi rengtis rungtynėms?

- Ganėtinai neblogai, nors laiko tam ir ne per daugiausia. Dabar ruošiamės varžyboms su latviais, kitą savaitę ruošimės žaisti prieš kroatus. Rungtynės su latviais -  bus puiki proga susižaisti ir išbandyti visus naujus taktinius sumanymus.

- Kaip gerai pažįstate rinktinės varžovus? Ar esate išnagrinėję jų žaidimą? Ar skirsis rungtynių žaidimo planai? Taktika?

- Varžovus tikrai pakankamai pažįstame, nes su jais teko žaisti praeitais metais. Abiejose rungtynėse mūsų rinktinė nugalėjo. Žaidimo braižo kol kas negaliu komentuoti, nes daug kas priklausys nuo to, kaip žaidėjams pavyks atsistatyti po pirmųjų rungtynių.

REKLAMA

- Kaip vertinate Lietuvos galimybes patekti į 1B divizioną?

- Galimybes pakilti vertinu vidutiniškai. Rinktinė, žinoma, stengsis padaryti viską, ką gali, ir pelnyti reikiamą kiekį prispaudimų, tačiau labai daug kas priklauso ir nuo Švedijos rinktinės. Mums reikia, kad švedai savo paskutinėse rungtynėse su latviais nepelnytų keturių ar daugiau žeminimų.

- Ar džiaugiatės grįždami rungtyniauti į Vingio parką?

- Žinoma, kad džiaugiamės. Ten visada malonu sugrįžti dėl šilto žiūrovų palaikymo ir geros stadiono auros. Visada smagu žaisti savo sirgaliams. Labai kviečiame visus po trejų metų pertraukos, gegužės 5 dieną, į Vingio parko stadioną palaikyti mūsų rungtynėse su kroatais. Mes savo ruožtu stengsimės nenuvilti savų sirgalių ir padovanoti pergalę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų