REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš posto dėl neveiklumo verčiamas Alytaus meras socialdemokratas Feliksas Džiautas ir jo komanda, kaltinama piktnaudžiavimu.Interpeliaciją miesto vadovams pasirašė 17 iš 27 politikų, tarp jų ir valdančiosios daugumos atstovai, praneša LTV Naujienų tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Dzūkijos sostinės merą socialdemokratą Feliksą Džiautą iš posto išversti pasišovė ne tik opozicija, bet ir keli jo partijos bičiuliai. Esą nepasitikėjimas reiškiamas dėl mero neveiklumo, dėl stringančių ES finansuojamų projektų, pavyzdžiui, miesto aikštės rekonstrukcijos ir mero nesugebėjimo spręsti svarbiausių bendruomenės problemų.„Meras Feliksas Džiautas nuo išrinkimo į šias pareigas dienos, pradedant ankstesne kadencija, iki šiol taip ir nesugebėjo tinkamai organizuoti efektyvaus ir kokybiško savivaldybės tarybos darbo.

REKLAMA

Jo pasirinkta politinio pasitikėjimo komanda, kuri šiuo metu yra valdančiojoje daugumoje, visą šį laikotarpį dirbo neefektyviai“, – tvirtina Alytaus miesto tarybos narys liberalcentristas Gediminas Jegelevičius.

Meras sako nelinkęs analizuoti interpeliacijos teksto ir kaltina ją pasirašiusius politikus melu.

„Tai yra opozicijos siekis ir jis yra įgyvendintas. Politikoje meilės ar ištikimybės nėra, yra amžini interesai. [Kaltinimai neveiklumu] yra melas, visiškas melas, visi darbai vyksta ir miestas gražėja“, – tvirtina Alytaus miesto meras Feliksas Džiautas.

REKLAMA
REKLAMA

17 iš 27 politikų nepasitikėjimą pareiškė ir vicemerui, kaltinamam piktnaudžiavus tarnyba, konservatoriui Dobilui Kurtinaičiui bei administracijos direktorei socialdemokratei Onai Balevičiūtei.

Tarp pasirašusiųjų yra ir daugiau nei pusė valdančiosios daugumos atstovų: Darbo partija bei trys mero bičiuliai socialdemokratai.

Interpialiacijos miesto vadovams bus svarstomos gegužės 10-ąją.

Rūta Lankininkaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų