REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nauji neteisėti narkotikai Europos Sąjungos rinkoje randasi neįtikėtinu greičiu, rašo AFP. Kas savaitę atrandamas vienas naujas narkotikas, praneša Europos narkotikų ir narkomanijos stebėsenos centras (EMCDDA).

REKLAMA
REKLAMA

2011 metais buvo atrastas rekordinis skaičius naujų narkotikų – 49.  Tuo tarpu 2010 metais pranešta apie 41 naują narkotinę medžiagą.

REKLAMA

Lisabonoje įsikūręs centras teigia, kad naujų narkotikų daugėja dėl to, kad juos lengvai galima įsigyti internetu.

„Mes dabar matome, kaip narkotikai yra pardavinėjami patraukliose pakuotėse internete ar parduodami naktiniuose klubuose ir gatvėse, - sakė EMCDDA direktorius Wolfgangas Goetzas. – Kad ir koks būtų jų šaltinis, tiesa yra ta, kad tie, kurie naudoja augančią miltelių, piliulių ir mišinių įvairovę, nežinodami tikros jos sudėties ir keliamos rizikos, žaidžia pavojingą ruletės žaidimą.“

REKLAMA
REKLAMA

Interneto parduotuvių, siūlančių bent vieną psichoaktyvią medžiagą ar produktą, skaičius padvigubėjo nuo 314 pernai metų sausį iki 690 parduotuvių 2012 metų sausio mėnesį.

2011 metų Eurobarometro jaunų žmonių apklausos duomenimis, apie 5 proc. 15-24 metų respondentų teigė vartojantys legalių narkotikų (angl. „legal highs“, psichoaktyvios medžiagos, pagamintos iš legalių medžiagų.)

Šių medžiagų daugiausia gaunama iš draugų (54 proc.), vakarėliuose ar klubuose (37 proc.), specializuotose parduotuvėse (33 proc.) bei internete (7 proc.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų