• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos apeliacinis teismas gavo iš Prezidentūros ir Seimo persiųstus Konstantino Michailovo, kuris yra nuteistas už žudynes Medininkų pasienio poste,  raštus, kur jis prašo jį išteisinti ir paleisti į laisvę.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos apeliacinio teismo teisėjai dokumentus, gautus iš Seimo ir Prezidentūros, nutarė prisegti prie bylos, tačiau pažymėjo, jog jokių veiksmų neatliks. Su tuo sutiko ir vienintelio Medininkų žudynių byloje nuteisto Konstantino Michailovo (Nikulino) advokatai.

REKLAMA

Jų teigimu, K. Michailovas yra nuteistas nepagrįstai tuo padarydamas žalę savo šeimai – 15-metis sūnus auga be tėvo, motina neturi darbo.

Gynėjas Arūnas Marcinkevičius tikino, jog jeigu K. Michailovas būtų kaltas, jis Latvijoje negyventų, o pasislėptų  Rusijoje, kur šiuo metu gyvena kiti bylos kaltinamieji – Aleksandras Ryžovas, Česlovas Mlynikas ir Andrejus Laktionovas.

Teismas neseniai leido juos suimti už akių pateikus įtarimus dėl tarptautinės teisės draudžiamo elgesio su žmonėmis bei nusikaltimu žmoniškumu.

REKLAMA
REKLAMA

Tokie patys kaltinimai dabar teikiami ir K. Michailovui, nors jis yra nuteistas už nužudymą.

Antroji gynėja Ingrida Botyrienė tikino, jog tokie procesiniai veiksmai yra neįmanomi, nes K. Michailovas jau nuteistas už vieną  nusikaltimą ir mėginimai perkvalifikuoti yra neteisėti

Nuteistas iki gyvos galvos buvęs omonininkas jau kreipėsi į Europos žmogaus teisių teismą tikindamas, jog yra nuteistas be pagrindo ir įrodymų.

K. Michailovas suimtas Rygoje dar 2007 metais, kur dirbo apsaugininku.  Jam pateikus kaltinimus teismas jį nuteisė kalėti iki gyvos galvos.

K. Michailovas ir jo bendrai A. RYžovas, Č. Mlynikas ir A. Laktionovas  kaltinami dalyvavę žudynėse Medininkų poste, kuomet 1991 metų liepos 31 dieną ten buvo nužudyti Lietuvos pareigūnai. Iš jų vienintelis liko gyvas Tomas Šernas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų