REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dabartinis „MG Motors“ prekės ženklo savininkas Šanchajaus automobilių industrijos korporacija taikosi į „Nissan Juke“ ir mažų krosoverių segmentą. Tokias išvadas leidžia daryti naujas šių metų Pekino automobilių parodoje pristatytas koncepcinis modelis, kol kas pavadintas trumpu, bet pretenzingu „Icon“ vardu.

REKLAMA
REKLAMA

„MG Icon“ (nuotr. newspress.co.uk)„MG Icon“ (nuotr. newspress.co.uk)

Pirmąjį britų kilmės kompanijos SUV konceptą sukūrusios MG tarptautinės dizainerių komandos vadovas britas Anthony Williamsas-Kenny teigė, kad įkvėpimą jam suteikė geriausiai žinomi šios markės modeliai, tokie taip šeštojo dešimtmečio MGA arba aštuntojo dešitmečio „MGB GT“.

REKLAMA

„MG preakės ženklas turi unikalią istorinio paveldo vertę, kuri leidžia mums pasiūlyti individualaus dizaino ištraišką savo gaminiams, ‒ pristatydamas konceptą kalbėjo A. Williamsas-Kenny. ‒ „Icon“ įkūnija modernaus MG automobilio viziją, nes mums atrodo, kad mažas krosoveris suteikia galimybes išreikšti progresyvų dizainą, tuo pačiu nepamirštant pagarbos mūsų istoriniams paveldui.“

„MG Icon“ (nuotr. newspress.co.uk)„MG Icon“ (nuotr. newspress.co.uk)

Trijų durų krosoveris viduje gali sutalpinti keturis keleivius, taip pat turi sulankstomus ir grindyse paslepiamus galinių sėdynių atlošus, kurie esant poreikiui leidžia padidinti krovinių skyriaus erdvę. Kalbama, kad „Icon“ konceptas savo platformą paveldėjo ir Kinijos rinkai skirtų „Roewe 350“ ir MG5 modelių, o galios šaltinis galėtų būti MG motininės kompanijos šiuo metu kuriamas benzininis keturių cilindrų variklis su turbokompresoriumi. Neoficialiais duomenimis, serijinei gamybai kompaktiškasis krosoveris gali būti parengtas jau 2014 m.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų