REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus rajone sulaikyti keturi nelegaliai iš Baltarusijos į Lietuvą bandę patekti gruzinai pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės pareigūnai prie pat sienos su Baltarusija ties Alaburdiškių kaimu užklupo keturis įtartinus asmenis.

REKLAMA

Juos sulaikius išsiaiškinta, kad tai yra gruzinai, jų amžius – nuo 28 iki 33 metų. Užsieniečiai pareigūnams pateikė Gruzijos piliečių pasus, tačiau juose nebuvo jokių galiojančių vizų, liudijančių teisėtą atvykimą į Šengeno erdvę.

Nelegalų ketveriukė nešėsi kelioninius krepšius su asmeniniais daiktais. Nuo pažeidėjų sulaikymo vietos iki Lietuvos ir Baltarusijos sienos – apie pusantro kilometro. Gruzinai teisinosi nematę valstybės sieną žyminčių ženklų, nes tuomet apylinkėse esą tvyrojęs itin tirštas rūkas.

REKLAMA
REKLAMA

Apklausos metu visi keturi Gruzijos piliečiai išreiškė norą gauti laikiną teritorinį prieglobstį Lietuvoje, todėl pasieniečiai pradėjo tokiais atvejais įprastas teisines procedūras bei apie tai pranešė Migracijos departamento atstovams.

Gruzinai laikinai uždaryti į prieglobsčio prašytojams skirtas patalpas Kenos užkardoje bei Vilniaus oro uoste, o vėliau, manoma, bus pervežti ir laikinai apgyvendinti VSAT Užsieniečių registracijos centre Pabradėje.

Šiemet pareigūnai sulaikė 150 Lietuvos sienos pažeidėjų. Daugiausia tarp jų buvo Gruzijos piliečių – 71. Dauguma tokių gruzinų įkliūna mėgindami neteisėtai kirsti sieną iš Baltarusijos į Lietuvą.

Įprastai šie nelegalai būna vyrai, į Lietuvą eina nedidelėmis grupelėmis. Įkliuvę pasieniečiams jie dažniausiai pasiprašo prieglobsčio Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų