REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo praėjusių metų gruodžio „Snoro“ bankroto administratoriumi įdarbintas užsienietis Neilas Cooperis kol kas tik kalba meistriškai. Nors vien jis pats išleido beveik 67 mln. litų – darbų nematyti.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau „bankrotų asu“ prisistatantis veikėjas savo neveiklumą ėmė maskuoti kaltinimais Lietuvos valstybei ir lietuviškiems įstatymams, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Bankroto administratorius kategoriškai slepia, kiek ir kokios vertės „Snoro“ turto jam apskritai pavyko rasti ir sugrąžinti. O štai valstybė į „Snorą“ jau yra įliejusi apie 4 mlrd. litų. Ar dar kas pamena, kad N. Cooperis savo komandai išlaikyti praėjusių metų gruodžio 20-ąją Vilniaus apygardos teismo prašė skirti 29 868 666 litus iš „Snoro“ klientų kišenės? Bet vos po savaitės užsieniečio apetitas išaugo iki 60 943 687 litų.

REKLAMA
REKLAMA

Neilas Cooperis (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)Neilas Cooperis (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)

„Šiandien mes jau aiškiai matome bankroto administratoriaus N. Cooperio poziciją: jis atvažiavo į Lietuvą užsidirbti kuo daugiau pinigų, – vakar „Respublikai“ sakė „Snoro“ žlugimą tiriančios Seimo laikinosios komisijos pirmininkas Valentinas Mazuronis. – Ir tai jis labai sėkmingai daro. Tačiau kyla didelis klausimas, kodėl tokią situaciją taip abejingai stebi ir nesiima jokių priemonių mūsų aukščiausia valdžia – premjeras Andrius Kubilius ir finansų ministrė Ingrida Šimonytė?“

V. Mazuronis teigė, kad N. Coopeio komanda jau kone pusmetį eikvoja stulbinamai dideles lėšas, tačiau jokių realių rezultatų iki šiol nepateikta nei eiliniams „Snoro“ kreditoriams, nei Lietuvos valstybei: „Man dabar susidaro vaizdas, kad aukščiausieji mūsų valstybės žmonės, prisidengdami neva teisminiu banko bankroto bylos procesu, tarsi susitarę trauko pečiais, tuo sudarydami sąlygas nežabotam ir nekontroliuojamam išlaidavimui „Snore“. Man net kyla įtarimų, kad ponas Cooperis vieną dieną tiesiog gali visiems laikams išvykti iš Lietuvos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų