REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinis valiutos fondas (TVF), Tarptautinis pinigų ir finansų komitetas (IMFC) ir grupė, sudaryta iš dvidešimties finansų ministrų bei centrinių bankų vadovų, susitarė padidinti TVF išteklius, skirtus įveikti krizei, 430 mlrd. JAV dolerių, tačiau perspėjo, kad sunkiai besiverčiančių Europos valstybių vyriausybės turi spartinti reformų įgyvendinimą, nes kitaip jos rizikuoja išgąsdinti nervingas rinkas ir padidinti ekonominį pavojų, informuoja AP.

REKLAMA
REKLAMA

Pasibaigus susitikimui TVF savo pranešime spaudai teigė, kad Europos valstybės turi imtis drąsių pokyčių, nes tik jos gali padėti išspręsti skolų problemas.

REKLAMA

Po padidinimo TVF ištekliai sudarys beveik 1 trln. JAV dolerių.

„Malonu turėti didelį skėtį“, – spaudos konferencijos metu sakė TVF vadovė Christine Lagarde. Ji ir kiti pareigūnai teigė, kad naujosios lėšos turėtų užtikrinti finansų rinkas, kurios pastaruoju metu nerimauja, jog Ispanija gali būti priversta prašyti TVF paskolų.

Bendradarbiaudamas su Europos Sąjunga (ES), TVF jau suteikė paskolų paketus Graikijai, Portugalijai ir Airijai, tačiau Ispanijos ekonomika yra kur kas didesnė, todėl jai reikėtų didesnės finansinės paramos.

TVF pranešime spaudai pažymėjo, kad svarbu, jog Europos valstybės laikytųsi drąsių reformų ir jas įgyvendintų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų