• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsus ekstremalas prancūzas Ericas Barone intensyviai rengiasi pagerinti savo pasiektą pasaulio dviračių greičio rekordą ant sniego. 222,22 km/h greitį jis pasiekė leisdamasis nuo kalno kurortiniame mieste Les Arcs.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar 51 metų vyras aktyviai treniruojasi ir laukia palankaus oro. Tiesa, kol kas du jo bandymai nebuvo sėkmingi. Jei oras dar bus palankus, Eric bandys dar kartą, jei ne ‒ atidės gegužės mėnesiui ir kitiems metams.

REKLAMA

„Pagerinti mano ankstesnį rekordą bus labai sunku“, ‒ pripažino Raudonuoju Baronu pravardžiuojamas Oyonnax mieste 1960 metų lapkričio 4 dieną gimęs vyras. ‒  Mus riboja aerodinamikos ir fizikos dėsniai. Man jau 51, bet kai aš lekiu su dviračiu, jaučiuosi tarsi dvidešimtmetis“.

Siekiant rekordą vėl sukurtas specialus kostiumas, kurį apsivilkęs Ericas labiau panašus į Holivudo filmo herojų. Tačiau iš specialios medžiagos pagaminta apranga turėtų apsaugoti, jei ekstremalas kristų: važiuojant 200 ir daugiau kilometrų per valandą greičiu, tradicinės aprangos neapsaugos.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų tikslas sumažinti trinties jėga. Paskaičiavome, kad rekordą bus galima siekti po 900 metrų važiavimo nuokalne“, ‒ tvirtino E. Barone.

Iš pradžių prancūzas treniravosi aerodinaminiame tunelyje. Jis buvo ir su specialiu, jį saugojančiu, tvirtu, bet lengvu šalmu iš kevlaro, po juo ‒ dar vienu šalmu. Beje, kompiuteriai neišlaikydavo Alpių šalčio.

E. Barone jau du kartus kėlė sraigtasparniu į kalnus, tačiau kol kas rekordo jam nepavyko pagerinti. Kol kas jam pavyko pasiekti „tik“ 201,117 km/h.

E. Barone pasiekęs ir įspūdingą rekordą ant žvyro: Nikaragvos ugnikalniu jis Cerro Negro jis leidosi 172 km/h greičiu. Beje, 2009 metais jis bandė pagerinti tą rekordą, tačiau tai vos nesibaigė tragiškai, kai Eric nukrito nuo dviračio, važiuodamas apie 195 km/h greičiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai jūs galite pažiūrėti vaizdo įraše:

Greičio rekordą serijiniu dviračių yra pasiekęs austras Markus Stock, kai nuo ugnikalnio Nikaragvoje važiavo 164,95 km/val. greičiu.

Įspūdingiausią rekordą ant sniego, pagerinęs prieš metus užfiksuotą ankstesnįjį, E. Barone pasiekė dar 2000 metų balandžio 21 dieną, kai nuo kalno „skriejo“ 222,22 km/h greičiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų