• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovodama su kyšininkavimu kelyje, policija nutarė griebtis drastiškų priemonių – ant automobilių priklijuos lipdukus „ Aš neimu kyšio“, o kyšininkai bus žymimi lipduku „Pagautas siūlant kyšį“.

REKLAMA
REKLAMA

Daugėjant kyšininkavimo keliuose atvejams, policijos pareigūnai ant savo tarnybinių automobilių priklijuos ryškius ir gerai matomus lipdukus „Aš neimu kyšio“, o po kiekvieno karto, kai bus užfiksuotas bandymas papirkti pareigūnus, ant tarnybinio automobilio galinių durelių stiklo atsiras lipdukas „Pagautas siūlant kyšį“.

REKLAMA

„Aš neimu kyšių“ lipdukas (nuotr. Policijos departamento)„Aš neimu kyšių“ lipdukas (nuotr. Policijos departamento)

Akcijoje sutikę dalyvauti pareigūnai, ant specialiomis spalvomis nudažyto ir policijos skiriamaisiais ženklais pažymėto automobilio galo, dešinėje pusėje prisiklijuos lipdukus „Aš neimu kyšio“. Patrulinis automobilis, kuriuo patruliuojant buvo išaiškintas bandymo papirkti policijos pareigūnus atvejis, kai dėl šio fakto bus pradedamas ikiteisminis tyrimas, ant automobilio dešinės pusės galinių keleivio durelių stiklo viršutinės dalies, iš vidaus paženklins lipduku „Pagautas siūlant kyšį“. Kuo daugiau tokių faktų bus užfiksuota, tuo daugiau lipdukų atsiras ant galinio stiklo.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš neimu kyšių“ lipdukas klijuojamas ant policijos automobilio galo (nuotr. Policijos departamento)„Aš neimu kyšių“ lipdukas klijuojamas ant policijos automobilio galo (nuotr. Policijos departamento)

Tai – socialinė akcija, be jokios prievartos pareigūnams. Prieš dalyvaudami akcijoje pareigūnai raštu deklaruoja, kad sutinka dalyvauti akcijoje ir prisiklijuoti lipduką.

„Tikimės, kad tokia netradicine forma skatinsime pažeidėjus susimastyti ir susilaikyti nuo bandymų siūlyti kyšį, o toks ryškus ir matomas lipdukas tuo pačiu paveiks ir pačius pareigūnus“, – sakė policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis pasidžiaugė, kad vis daugiau verslo įmonių suvokia korupcijos žalą ir prisijungia prie įvairių priemonių, skatinančių korupcijos apraiškų mažinimą.

„Aš neimu kyšių“ lipdukas klijuojamas ant policijos automobilio galo (nuotr. Policijos departamento)„Aš neimu kyšių“ lipdukas ant policijos automobilio galo (nuotr. Policijos departamento)

Akcijos partnerių – Vilniaus Lietuvos Tūkstantmečio Rotary klubo prezidentas Mindaugas Jusius pasidžiaugė, kad kažkada klube gimusi idėja išsirutuliojo iki tokios didelės akcijos. „Svarbiausia yra pakeisti žmonių požiūrį į kyšininkavimą, tikimės, kad ši akcija tam pasitarnaus“, – kalbėjo M. Jusius. Projekto partneriai ne tik organizavo atpažinimo ženklų gamybą, bet ir planuoja skirti lėšų pareigūnų skatinimui.

Policijos departamento duomenimis, šiemet iki balandžio 19 d. policijos pareigūnai registravo 170 bandymų papirkti policijos pareigūnus.

Pareigūnai pastebėjo, kad daugėja atvejų, kai kyšį policininkams siūlo neblaivūs vairuotojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų