• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien UEFA Čempionų lygos pirmosiose pusfinalio rungtynėse susitinka du nebaigtų reikalų per paskutinius tris metus turintys klubai -  Londono „Chelsea ir “Barcelona".

REKLAMA
REKLAMA

Anglijos „Premier“ lygos gigantas „Chelsea“ sieks atkeršyti prieš trejus metus juos nuskriaudusiems Pepo Guardiolos auklėtiniams. Tąsyk taip pat Čempionų lygos pusfinalyje  po Andreso Iniestos įvarčio paskutinėmis rungtynių minutėmis „mėlynieji“ prarado šansą žaisti finale. Beje, finalą 2009 metais „Barcelona“ laimėjo rezultatu 2-0 įveikusi „Manchester United“.

REKLAMA

Bet tai jau istorija. Prieš kelias dienas „Chelsea“ klubas sekmadienį sutriuškindamas „Tottenham Hotspur“ iškovojo teisę žaisti Anglijos futbolo asociacijos (FA) taurės finale ir yra gan geros sportinės formos.

Tiesa, mėlynųjų gretose prieš mačą neapsieita be netekčių: sekmadienio rungtynėse prieš „Tottenham Hotspur“ ekipą, vienas pagrindinių „Chelsea“ gynybos ramsčių, Davidas Luizas gavo traumą ir gali būti, kad praleis akistatą su „Barcelona“.

REKLAMA
REKLAMA

Londono „Chelsea“ vyriausiasis treneris Roberto Di Matteo tiki, kad „Barsa“ turi silpnybių, o jo komanda sieks jomis pasinaudoti. Anot italo,  gynėjai nesistengs koncentruotis į Lionelio Messi uždengimą, o sieks darniai tvarkytis su visais varžovų komandos žaidėjais.

„Jie turi tiek daug žaidėjų, kurie gali mušti įvarčius, kad būtų kvaila visas gynybos pajėgas nukreipti į L.Messi. Turime žaisti taktiškai, gerai judėti aikštėje - tik taip galime jiems sutrukdyti žaisti savo žaidimą.“, - prieš rungtynes kalbėjo R. Di Matteo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R.Di Matteo, kuris Romano Abramovičiaus komandos vairą perėmė kovą, kai buvo atleistas portugalas Andre Villas-Boasas, per 12 rungtynių „Chelsea“ atvedė į 9 pergales, 2 lygiąsias ir vos kartą pralaimėjo. Įspūdinga, ar ne?

„Barcelona“ strategas Pepe Guardiola sėkmingo savo komandos žaidimo pagrindu laiko pastangas, kurias aikštėje atiduoda kiekvienas jo žaidėjas

„Iki pusfinalių nuėjome todėl, kad sunkiai dirbo kiekvienas futbolininkas, kuriam daviau žaidimo laiko. Visą laiką stengiamės žaisti aukščiausiame lygyje ir norėdami patekti į finalą dar kartą turėsime įrodyti, ko esame verti.“- sakė P.Guardiola.

REKLAMA

Jam antrino ir Cescas Fabregas, kuris prieš trejetą metų nedalyvavo jau epinėje tapusioje kovoje su Londono  „Chelsea“.

„Tai turnyras, kurį nori laimėti visi. Laimėti jį su “Barcelona„? Tai man būtų svajonės išsipildymas“, - prieš mačą kalbėjo katalonų klubo saugas C.Fabregasas.

Šio vakaro dvikovos dalyviams nacionaliniuose čempionatuose sekasi skirtingai: jei „La Ligoje“ „Barsa“ tik 4-iais taškais atsilieka nuo pirmoje vietoje esančių „Real“,  „Chelsea“ „Premier“ lygoje kaunasi bent dėl vietos kitų metų Čempionų lygoje ir dar visiškai nėra aišku ar ją iškovos.

REKLAMA

Prognozė: šio vakaro dvikovoje greičiausiai matysime įprastą vaizdą;  „Barcelona“ daug kontroliuoja kamuolį ir gausybe trumpų perdavimų siekia jį kone „įsivaryti“ į varžovų komandos vartus.

„Chelsea“ greičiausiai sieks griauti katalonų puolimo schemas, visiškai neprarasti kamuolio kontrolės ir, pasitaikius progai, daryti tai, ką sugeba puikiai - kontratakuoti.

Daug priklausys ir nuo to, kaip seksis „Barsos“ puolimo smaigalyje rungtyniaujančiam Lioneliui Messi, mat šis futbolininkas yra ne kartą yra „ištraukęs“ savo komandą vien nuostabiu individualiu žaidimu.

UEFA Čempionų lygos pusfinalio pirmosios rungtynės tarp „Chelsea“ ir „Barcelona“ komandų jau šiandien, 21.40 val, tiesiogiai per „Viasat Sport Baltic“ bei TV6 kanalus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų