REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienintelė iš Lietuvos moterų dviračių treko rinktinės į Londono olimpines žaidynes prasibrovusi Simona Krupeckaitė iš Melburne vykusio pasaulio čempionato grįžo kupina emocijų ir energijos. „Jaučiu, kad turiu dar daugiau jėgų kovoti olimpiadoje“, – tikino 29 metų sportininkė.

REKLAMA
REKLAMA

„Pasaulio čempionate išmokau kovoti, supratau, kad esame stiprūs ir dabar ramiai, dideliais žingsniais keliausime į olimpines žaidynes“, – penktadienį Vilniuje per spaudos konferenciją kalbėjo S. Krupeckaitė.

REKLAMA

Iš Melburno sprinto rungties sidabro medalį parvežusi dviratininkė sunkiai tvardė emocijas, kurioms nurimti, anot jos, reikės dar mažiausiai dviejų savaičių.

Simona Krupeckaitė (nuotr. SCANPIX)Simona Krupeckaitė (nuotr. SCANPIX)

Finale nesijaučia pralaimėjusi

„Dabar tiesiog nuleidžiu garą ir ilsiuosi. Nepaisant visko, jaučiu, kad turiu pakankamai energijos kovoti toliau. Maža to, supratau, kad pasaulyje galime kovoti dėl aukso ir psichologiškai tapau dar stipresnė“, – tikino sportininkė.

REKLAMA
REKLAMA

Prie to daugiausiai prisidėjo nuostabus lietuvės pasirodymas sprinto rungtyje. „Čia mano startai buvo vieni geriausių karjeroje. Sulaukiau daug komplimentų ne tik iš trenerio, bet ir kitų specialistų. O kai patekau į finalą, tai buvo mano triumfas. Kova su 31 metų brite Victoria Pendleton buvo nuostabi“, – tikino ji.

Primename, kad pirmąjį sprinto rungties važiavimą Simona pralaimėjo, o antrąjį laimėjo. Tačiau vėliau už taisyklių pažeidimą finišo sprinte Lietuvos dviratininkei buvo įskaitytas pralaimėjimas. „Nepaisant to, išėjau kaip nugalėtoja. Viduje nesijaučiau pralaimėjusi“, – sakė S. Krupeckaitė, laimėjusį trečią savo karjeroje pasaulio čempionato sidabro apdovanojimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

S. Krupeckaitė su sidabro medaliu (nuotr. Elta)S. Krupeckaitė su sidabro medaliu (nuotr. Elta)

Gilinsis į taisyklių niuansus

Keirino varžybose Lietuvos rinktinės lyderė užėmė aštuntąją vietą. „Čia vyko arši kova. Buvau psichologiškai išsekusi ir nuvargusi, tad pralaimėjimas per pirmą važiavimą suteikė daug nusivylimo. Atrodo, daug taktinių klaidų nepadariau, bet gal teisėjų verdiktas mane paveikė – neužteko pykčio ir susikaupimo finišo tiesiojoje“, – komentavo S. Krupeckaitė.

Daugiau nusivylimo buvo komandinio sprinto rungtyje, kur Simona važiavo kartu su Gintare Gaivenyte. Skaudus smūgis buvo suduotas teisėjų, kurie įžvelgė taisyklių pažeidimą ir lietuvių duetas buvo diskvalifikuotas.

REKLAMA

„Tikslas buvo kelialapis į Londoną, daug darbo įdėta, bet likimas pakišo koją. Padarėme klaidą. Yra kaip yra“, – dalijosi įspūdžiais Simona. Dviratininkės treneris ir vyras Dmitrijus Leopoldas tvirtino, kad G. Gaivenytė labai stengėsi ir ją tiesiog „išnešė“ už ribų prieš pasikeitimui skirtą koridorių.

„Žinoma, reikia žinoti taisyklių niuansus. Šiuo atveju nematome iš teisėjų pusės diskriminavimo. Kadangi tai nebuvo filmuojama, tai teko susitaikyti su šoninio teisėjo verdiktu“, – sakė Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) prezidentas Romualdas Bakutis.

REKLAMA

S. Krupeckaitės kova su vokiete Miriam Welte sprinto rungties pusfinalyje (nuotr. Elta)S. Krupeckaitės kova su vokiete Miriam Welte sprinto rungties pusfinalyje (nuotr. Elta)

Simonai – naujas modernus dviratis

LDSF vadovas tikino, kad džiaugiasi viena vieta olimpinėse žaidynėse. Prie jos dar prisidės du plento dviratininkai, trys plento dviratininkės ir, veikiausiai, BMX dviračių sporto atstovė Vilma Rimšaitė.

„Turėsime gana didelę olimpinę delegaciją ir tikimės medalių. Mažiausią planą treke įvykdėme – išvešime Simoną į olimpiadą. Čia turime psichologinį pranašumą ir tuo džiaugiamės“, – teigė R. Bakutis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, nuo šiol džiaugtis galima bus ne tik S. Krupeckaitės fizine jėga, bet ir naujausia technika. Melburne Lietuvos rinktinės lyderei buvo nupirktas ką tik „iškeptas“ australų firmos „Bike Technologies“ dviratis.

„Jis tobulesnio ir lengvesnio rėmo, specialiai sprintui sukurtas naujas produktas, – džiaugėsi Simona. – Jis dar iki galo nesukomplektuotas, bet olimpiadoje dabar technika tikrai nenusileisime savo varžovėms.“

Simona Krupeckaitė (nuotr. Elta)Simona Krupeckaitė (nuotr. Elta)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų