REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio 11–15 dienomis Lietuvos kariuomenės Ginkluotės kontrolės skyriaus inspektoriai kartu su Turkijos ir Vengrijos inspektoriais lankysis Azerbaidžano kariuomenės kariniuose daliniuose, kur atliks nurodyto rajono inspekciją pagal Europos Saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) 2011 m. Vienos dokumentą. Lietuvos kariuomenės atstovų vadovaujama karinių ekspertų grupė tikrins Azerbaidžano karinius dalinius.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal praėjusiais metais atnaujintą Vienos dokumentą kiekviena ESBO priklausanti šalis turi teisę patikrinti, ar kita šiai organizacijai priklausanti šalis nevykdo neteisėtos karinės veiklos, apie kurią būtina pranešti iš anksto, ar neturi nedeklaruotų karinių pajėgumų.

REKLAMA

Vienos dokumentas įpareigoja valstybes kasmet pateikti informaciją apie savo karines pajėgas, gynybinių pajėgumų vystymo planus bei karinį biudžetą, iš anksto informuoti apie planuojamą karinę veiklą. Valstybės taip pat įsipareigoja priimti savo teritorijoje nustatytą kiekį kitų šalių karinių ekspertų inspekcijų bei vizitų į karinius dalinius.

Kaip sakė Lietuvos kariuomenės ginkluotės kontrolės ekspertai, jiems naudinga susipažinti su Azerbaidžano karinių dalinių pertvarka, ginkluotės modernizavimu, įvertinti šioje vykstančius pasikeitimus.

Šiais metais tai bus antra lietuvių inspekcija pagal 2011 metų lapkričio mėnesį atnaujintą Vienos dokumentą, kurios esminis pasikeitimas - informacijos tarp ESBO šalių apsikeitimo forma. Šiemet Lietuvos kariuomenės ginkluotės kontrolės inspektorius Kanados inspektorių grupės sudėtyje dalyvavo vertinamajame vizite Kazachstane.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų