REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krikščionių partijos frakcijos Seime seniūnas Vidmantas Žiemelis Seimui teikia įstatymo projektą, kuriuo siekiama kartu su eiliniais Seimo rinkimais paskelbti patariamąjį referendumą „Dėl naujos atominės elektrinės statybos Lietuvos Respublikoje“.

REKLAMA
REKLAMA

Tokią iniciatyvą turi paremti 36 Seimo nariai, kurių parašus pradėta rinkti. V. Žiemelis atskleidė, kad praėjusią savaitę buvo surinktas 31 parašas, bet jau šią savaitę yra surinkti papildomi parašai ir antradienį šis įstatymo projektas turėtų būti svarstomas Seime.

REKLAMA

Prezidentės patarėjas užsienio politikos klausimais Darius Semaška taip pat yra iškėlęs idėją, kad atominės elektrinės klausimu turėtų būti surengtas referendumas. Seimo vicepirmininkė Virginija Baltraitienė šiai referendumo idėjai pritarė, tačiau, jos manymu, referendumuose turėtų būti surenkami ne 300, o 150 tūkst. parašų.

„Mes susikoncentruojame į 141 Seimo narį, iš kurių tik pusė ateina balsuoti, ar specialiai, ar nespecialiai balsuoja ir taip nusprendžiame visos mūsų valstybės likimą“, – apgailestavo ji.

REKLAMA
REKLAMA

Anot V. Žiemelio, referendumas būtinas, nes atominės elektrinės klausimas susijęs ne tik su dabar gyvenančiais žmonėmis, bet ir su ateinančiomis kartomis.

„Per visą nepriklausomybės laikotarpį tokių statybų Lietuva dar neturėjo, tokios grandiozinės statybos, be abejonės, visos tautos reikalas, ne vien šiandien esančių arba rytoj būsiančių politikų“, – sakė jis naujienų portalui Balsas.lt.

V. Žiemelis akcentavo, kad kol nėra skaičių, kyla daug abejonių dėl daugybės dalykų ir niekas kol kas nepaneigė, kad šios elektrinės elektros energija kainuos rinkoje daugiau. Pasak jo, referendumas atvers kelią dialogui, nes tiek proteguojantys projektą, tiek jo oponentai turės galimybių pateikti savo argumentus „už“ ir „prieš“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Galbūt valdžios atstovai, turintys savo rankose paskaičiavimus, argumentus ir visą informaciją, gali įrodyti žmonėms, kodėl jiems reikia (atominės elektrinės – aut. past.), jeigu šis projektas ekonomiškai naudingas“, – svarstė Krikščionių partijos atstovas.

Paklaustas, ar valdantieji galėtų bandyti trukdyti šio įstatymo projekto priėmimui, V. Žiemelis pasakė, kad tai būtų labai neprotinga. „Ar gali nuspręsti už tautą kelios dešimtys politikų? Tai labai nerimta. Jeigu projektas būtų ne tiek svarbus ir grandiozinis, tada be abejonės, bet dar nėra buvę tokio projekto ir statybų, negalima leisti valdžiai vienai nuspręsti“, – konstatavo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų