• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš keletą metų beveik 9 milijonus skolintų litų nesėkmingai investavęs bankrutavusio „Litimpeks“ banko vadovas Gintautas Preidys bando atsikratyti palūkanų naštos.

REKLAMA
REKLAMA

Iš obligacijų siekęs užsidirbti buvęs Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojas ir bankrutavusio „Litimpeks“ banko valdybos pirmininkas 55 metų G. Preidys teismui neįrodė, kad jam trūko finansinio išprusimo.

REKLAMA

Bet Vilniaus apygardos teismas iš dalies įsiklausė į jo žodžius. Studentams bankininkystės paslaptis dėstantis vilnietis turės sumokėti bankui DNB tik dalį skolos.

G. Preidys dar 2007 metais susigundė nauju tuomečio banko „DnB Nord“ (dabar DNB) produktu. Jis įsigijo su akcijomis susietų obligacijų (SASO). Bankas sutiko paskolinti 8,8 mln. litų, už kuriuos ir buvo įsigytos obligacijos.

Buvusiam „Litimpeks“ banko vadovui dėl to teko įkeisti ne tik savo, bet ir žmonos, taip pat uošvės nekilnojamąjį turtą. Kylant akcijų kursui, sandoris turėjo būti pelningas, bet ekonomikos krizė sumaišė visas kortas. Po trejų metų obligacijos nieko neuždirbo.

REKLAMA
REKLAMA

Nors bankas obligacijas išpirko už nominalią vertę, buvęs bankininkas liko skolingas 1,4 mln. litų palūkanų.

G. Preidys pasijuto suklaidintas ir kreipėsi į teismą su ieškiniu, bet Vilniaus apygardos teismas buvusiam bankininkui priteisė tik 0,2 mln. litų. „Nesu taip finansiškai įgudęs – bankų veikloje nedirbu jau 14 metų“, – vakar „Lietuvos rytui“ tvirtino G. Preidys.

Bet teismas nutarė, kad buvusio „Litimpeks“ vadovo išsilavinimas ir patirtis leidžia jį vertinti kaip profesionalą, todėl jis esą turėjęs suvokti bankų siūlomų produktų esmę.

Vilniaus apygardos teismo nutartyje teigiama, kad apie įsipareigojimus galėjo nežinoti tik „pavienis visiškai menko išprusimo investuotojas“, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų