REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gamtos kūriniai kartais priverčia nustebti ar suglumti, o įspūdingi kraštovaizdžiai itin džiugina keliautojų sielas tuomet, kai jie atsiveria vietose, į kurias norint patekti reikia turėti ryžto, drąsos ir nebijoti aštrių pojūčių. Siūlome žvilgtelėti į dešimt apžvalgos aikštelių, kurios siūlo ne tik įspūdingą kraštovaizdį, bet ir nemažą adrenalino dozę.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiojo kanjono apžvalgos platforma, JAV

Didžiojo kanjono apžvalgos platforma, JAV (nuotr. Gamintojo)Didžiojo kanjono apžvalgos platforma, JAV (nuotr. Gamintojo)

Šis kanjonas yra viena iš tų vietų, kurias bent kartą gyvenime būtina pamatyti. Nė viena fotografija ar net pats įspūdingiausias aprašymas neperteiks to pojūčio ir magiškos erdvės dydžio, kurį pamatytumėte stovėdami ant uolos krašto šioje Arizonos vietoje. Kasmet kanjoną aplanko keli milijonai lankytojų.

REKLAMA

2007 m. kanjone įrengta speciali apžvalgos aikštelė, pasagos formos platforma kabo 1219 metrų aukštyje. Platformos grindys ir sienos gali sukelti ne pačias maloniausiais emocijas bijantiems aukščio, bet potyris vertas rizikos. Vienu metu apžvalgos aikštelėje gali lankytis apie 120 žmonių.

Tiltas prie Viktorijos krioklio, Afrika

Tiltas prie Viktorijos krioklio, Afrika (nuotr. Gamintojo)Tiltas prie Viktorijos krioklio, Afrika (nuotr. Gamintojo)

Viktorijos krioklys – didingas gamtos jėgos pavyzdys. Krioklys yra Pietų Afrikoje, šalia Zambijos ir Zimbabvės sienos. Puiki vieta grožėtis šiuo gamtos kūriniu – Knife Edge tiltas. Jis pastatytas XX amžiaus pradžioje, plieno arkos ilgis – 152 metrai, aukštis – 111 metrai.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausias laikas lankytis šioje vietoje – balandžio ir birželio mėnesiai, kai upės vandens lygis yra pakilęs, tuomet maži vandens lašeliai aptaško turistus, tai atrodo šiek tiek bauginančiai, suteikia nepakartojamą pojūtį.

Langkavio dangaus tiltas, Malaizija

Langkawi dangaus tiltas, Malaizija (nuotr. Gamintojo)Langkavio dangaus tiltas, Malaizija (nuotr. Gamintojo)

Langkavio dangaus tiltas yra kabantis tiltas, skirtas pėstiesiems – juo galima tiesiog pasivaikščioti tarp debesų. Šis tiltas yra Malaizijoje, Langkavio saloje. Tai 700 m aukštyje virš neįžengiamų džiunglių pakibęs statinys, kuris jungia dvi apžvalgos aikšteles. Tai viena iš gražiausių pasaulio terasų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiltas pastatytas 2004 metais, yra 125 m ilgio ir 1,8 m pločio. Įdomi paties statinio architektūra – iš tiesų jį laiko tik vienas ramstis.

Menara Kvala Lumpuro bokštas, Kuala Lumpuras, Malaizija

Menara Kuala Lumpuro bokštas, Kuala Lumpuras, Malaizija (nuotr. Gamintojo)Menara Kvala Lumpuro bokštas, Kuala Lumpuras, Malaizija (nuotr. Gamintojo)

Kvala Lumpūro simboliu tapęs bokštas iki šiol yra aukščiausias pastatas pasaulyje. Turistai gali patekti į šį pastatą ir pasimėgauti įspūdinga panorama, kuri atsiveria būnat 300 pėdų nuo žemės aukštyje – pojūčiai tikrai nepakartojami.

Sky tower, Auklandas, Naujoji Zelandija

Sky tower, Auklandas, Naujoji Zelandija (nuotr. Gamintojo)Sky tower, Auklandas, Naujoji Zelandija (nuotr. Gamintojo)

Įspūdinga apžvalgos aikštelė yra Auklando televizijos bokšte, iš čia jums atsivers nepakartojama miesto panorama. Apžvalgos platformos grindys pagamintos iš stiklo, tad kelionių vadovai nepataria į šią avantiūrą leistis žmonėms, kurie paniškai bijo aukščio. Bokštas dar turi ir dar daugiau ekstremalių atrakcionų: vienas jų – pasivaikščiojimas tik 1,2 m pločio ir beveik 200 m aukštyje esančia atbraila, o trokštantiems itin ekstremalių pojūčių, siūlomi šuoliai su guma.

REKLAMA

Dachšteino apžvalgos aikštelė Austrijoje

Dachstein apžvalgos aikštelė Austrijoje (nuotr. Gamintojo)Dachšteino apžvalgos aikštelė Austrijoje (nuotr. Gamintojo)

Dachšteinas – yra viena įspūdingiausių Alpių apžvalgos aikštelių. Ji dar vadinama Austrijos balkonu. 2700 metrų aukštyje esanti platforma leidžia pažvelgti į itin plačia panoramą, vienu metu aikštelėje gali lankytis 150 turistų.

Igvasu krioklių apžvalgos aikštelė, Argentina

Igvasu krioklių apžvalgos aikštelė, Argentina (nuotr. Gamintojo)Igvasu krioklių apžvalgos aikštelė, Argentina (nuotr. Gamintojo)

Didingi Igvasu kriokliai, esantys ties Argentinos ir Brazilijos siena. Šių krioklių vanduo teko iš 70 metrų aukščio ir sukuria net 275 kaskados. Argentinos pusėje esančius krioklius atrodytų galima liesti ranka, nes smalsiems turistams čia įrengta nemažai pėsčiųjų tiltų ir apžvalgos aikštelių. Viena įspūdingiausių – Velnio gerklės krioklio apžvalgos aikštelė.

REKLAMA

Tirolio apžvalgos aikštelė, Austrija

Tirolio apžvalgos aikštelė, Austrija (nuotr. Gamintojo)Tirolio apžvalgos aikštelė, Austrija (nuotr. Gamintojo)

Ledyno viršuje įspūdingas platforma siūlo nuostabiu vaizdu į kalnų panoramą. Platforma buvo pastatyta 3210 m aukštyje virš jūros lygio ir tęsiasi devynias pėdas virš bedugnės. Kopimas iki apžvalgos aikštelės pėsčiomis trunka apie 10 minučių ir yra varginantis, bet maršrutas driekiasi gražiomis vietovėmis, tad apsilankyti čia tikrai verta.

Aurland Lookout apžvalgos aikštelė, Norvegija

Aurland Lookout apžvalgos aikštelė, Norvegija (nuotr. Gamintojo)Aurland Lookout apžvalgos aikštelė, Norvegija (nuotr. Gamintojo)

Apžvalgos aikštelė Aurland Lookout Norvegijoje leis jums mėgautis nuostabiais Sagnefjordeno – ilgiausio Norvegijos fiordo vaizdais. Stovint šios apžvalgos aikštelės gale apima toks jausmas, lyg bet kuriuo momentu galite nukristi į prarają – fantastiškas gamtos grožis ir širdį kutenantis baimės jausmas patiks pačius geriausius kelionės po Norvegiją prisiminimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prekestolenas, Norvegija

Preikestolen, Norvegija (nuotr. Gamintojo)Prekestolenas, Norvegija (nuotr. Gamintojo)

Paskutinis įspūdingų vietų sąraše – daugiau nei 600 metrų aukštyje esantis uolos iškyšulys vilioja aštrių pojūčių ir įspūdingų gamtos vaizdų ištroškusius turistus. Prekestolene atsiveria nepakartojama kalnų ir įlankų panorama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų